Wszystko się zgadza, tylko oryginalny post nie był do końca obiektywny. Tak jak piszecie ciężko czasem wyczuć intencje autora/ki przez internet, ale ja widziałem tu nuty oburzenia, bądź poczucia niesprawiedliwości 😉
> "nie mają prawa oczekiwać zapłaty", "Ekspres użytkowany 1,5 roku i takie rzeczy"
Ponadto, nie wiemy w jaki sposób był przeprowadzany ten backflAsh, choć jak niektórzy zdążyli zauważyć to "kamień" jest głównym problemem.
> "Twierdzą, że ekspres nie był wystarczająco dobrze czyszczony, a używałam wody filtrowana z czajnika, Żywiec Kryształ " / "Firma nie poinformowała o tym jak ekspres powinien być serwisowany przez użytkownika"
Z instrukcji:
"Cleaning and maintenance of the machine are essential for the quality of the coffee and the durability of the appliance."
"Use of the machine creates a natural formation of lime scale, over a time period depending on how frequently the machine is used and on the hardness of the water."
"Lime scale deposits can obstruct the tubes and decrease the brewing temperature, altering the quality of the coffee and and reducing the lifetime of your machine."
Już chyba samo to prowadzi do konkluzji, że temat osadu powinien zostać potraktowany poważnie.
"To avoid the formation of limescale, which can also deposit in the internal circuits, we recommend the use of our Lelit resin filter to soften the water"
Z tego co zrozumiałem autorka stwierdziła, że "filtrowana z czajnika, Żywiec Kryształ" będzie odpowiednia dla ekspresu.