Autor Wątek: Krups EA877D - problemy i pytanie  (Przeczytany 2332 razy)

Offline KaweX

• Krups
  • Ekspres: Krups EA877D
Krups EA877D - problemy i pytanie
« dnia: 15 Grudzień 2024, 14:51:55 »
Cześć,

Zakupiłem swój 1 ekspres w życiu Krups EA877D
Pierwszy egzemplarz był wadliwy, nie działało spienianie mleka prawidłowo i wymienili mi na nowy po wysłaniu im filmiku z samej sytuacji.
youtu.be/5XWbbQawrt0

Nowy ekspres (wymieniony) przyszedł bardzo szybko.

Mam takie pytanie. Chodzi mi o pierwsze włączenie ekspresu. Ustawiłem, żeby przy włączeniu było automatyczne czyszczenie.
Czy to normalne, że ekspres włacza się około 1min30sek - 1min 40sekund z tym czyszczeniem ?
Filmik z samej czynności włączenia

youtube.com/shorts/YZAeiEnRnvg
W 40 sekundzie pasek trwa płukanie jest na końcu i w teorii myślałem ,że włączy sie menu głównne, ale to trzeba jeszcze odczekać 50-60sekund.

Ile wasze ekspresy się włączają?

Offline fill Mężczyzna

• Ekspres: BFC Junior Plus Lavetta, Crem One 2B R-GSP, Ascaso Dream
  • Młynek: Niche Zero
Odp: Krups EA877D - problemy i pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Grudzień 2024, 20:43:26 »
Jutro ci napiszę, jak to jest w WMF, który podobno bazuje na Krupsie. Swoją drogą - bardzo ładny ekspres

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 15 Grudzień 2024, 20:49:12 wysłana przez fill »

Offline Ziutek

• Ekspres: Krups ea895e10
  • Młynek: Wbudowany
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Grudzień 2024, 01:11:48 »
Ja mam krupsa ea895e10... Tak naturalne jest że wpierw po włączeniu ekspres się wstępnie nagrzewa, jeżeli masz płukanie to dodatkowo mocniej się nagrzewa po czym słyszysz pompkę, tłok zjeżdża w dół, potem puszcza wodę i jak skończy przelewać to ma parę sekund na powrót wody do tacki ociekoweji tłok wyjeżdża do góry i po  tym cyklu ekspres jest gotowy do parzenia kawy.

A wracając do spieniania ważne jest odpowiednie wpięcie końcówki do wężyka, to by była czysta i drożna końcówka oraz by rurka w zbiorniku z mlekiem się nie przytkała na dnie bo miałem podobnie z mlekiem w butelce, jak przelałem do innego pojemnika normalnie lał... No i w dodatku w końcówce masz taką mini dziurkę od boku z rowkiem to tym do góry trzeba ustawić...

Ogólnie ekspres uruchamia się właśnie koło półtora- dwóch minut bo jest wstępne nagrzewanie thermobloku i płukanie do tego...

Offline KaweX

• Krups
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Grudzień 2024, 01:18:25 »
dziękuję za odpowiedź, czyli po prostu te 1.5 minuty to jest standard.... a już myślałem, że coś jest nie tak.

Offline fill Mężczyzna

• Ekspres: BFC Junior Plus Lavetta, Crem One 2B R-GSP, Ascaso Dream
  • Młynek: Niche Zero
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Grudzień 2024, 09:46:55 »
W ekspresie WMF 860, pierwsze poranne odpalenie z płukaniem trwa 60 - 65 sekund.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline KaweX

• Krups
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Grudzień 2024, 12:58:44 »
Serwis mi odpisał, ze
"Dzień dobry, Informujemy, że po analizie przesłanego filmy produkt działa prawidłowo :)"

No czyli 1.5min to normalne... myślalem, że to jakaś wada.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi