Autor Wątek: ekspres do samoobsługi przez klienta  (Przeczytany 786 razy)

Offline Przemo_86

ekspres do samoobsługi przez klienta
« dnia: 22 Październik 2024, 00:51:10 »
Cześć, za kilka miesięcy otwieram sklep, gdzie ma być stanowisko samoobsługowe z ekspresem automatycznym, może ktoś ma doświadczenie i podpowie, coś w cenie do 6-7tys., ciężko mi wróżyć ile będzie klientów, ale trzeba liczyć 30-50, widziałem kilka urządzeń Saeco, które by się mieściły w budżecie i wymaganiach, ale może ktoś będzie miał lepszy pomysł. Pozdrawiam

Offline MacJaro Mężczyzna

• Ekspres: LA Marzocco Linea Mini R
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense Dark-T GBW
Odp: ekspres do samoobsługi przez klienta
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Październik 2024, 15:25:51 »
Polecam SAECO Magic M1 lub z większymi zasobnikami na wodę i ziarna M2. M2 jest teź w wersji z podłączeniem do wody.
Saeco Magic produkuje Evoca Egoup firma specjalizująca się w urządzeniach profesjonalnych.
Ekspres ten produkują w Rumunii, więc nie jest to Chinol.
Mam ten model i jestem nim zachwycony, bardzo szybki w wydawaniu napojów.
Ludzie zamawiają w większości kawy mleczne. Cappuccino maszyna robi w ok 30-35 s. A podwójne 50s.2x 230 ml. Duży praktyczny ekran, prosty w obsłudze dla klienta.
Ekspres jest dobrze konfigurowalny. Wręcz rewelacyjnie, świetne oprogramowanie tylko trzeba to „rozkminić”. Co na początku nie jest takie proste. (Menu technika). Szczerze polecam, aktualnie w dobrych cenach można go kupić. Ja kupiłem w Konesso u @Michał. W uruchomieniu pomagał mi ich technik telefonicznie, super cierpliwy i mający pojęcie o tym ekspresie gość.

Jak potrzebujesz więcej praktycznych informacji o tym ekspresie napisz na priv.
Nie kupuj Saeco z marketu, nawet te wyprodukowane we Włoszech to jest to samo co Philips. Saeco „domowe” wykupił jakiś czas temu Philips. Te ekspresy choć są dobre i piękne nie nadają się do zastosowań komercyjnych.
« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2024, 15:38:57 wysłana przez MacJaro »
coffe, jazz & święty spokój ;)

Offline Przemo_86

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Październik 2024, 09:06:10 »
Polecam SAECO Magic M1 lub z większymi zasobnikami na wodę i ziarna M2. M2
Dziękuję za polecenie. Przyglądałem się też temu modelowi ze względu na duży zasobnik wody oraz robienie jednocześnie dwóch kaw mlecznych, co jest wartością bezcenną w tym miejscu gdzie będę serwować kawkę.
A jak z czyszczeniem tego M2, sprawia problemy? Myślałem jeszcze o Saeco Aulika EVO TOP High Speed Cappuccino, ale jest większy i dwóch kaw mlecznych nie zrobi jednocześnie, co jest dla mnie mniej atrakcyjne, mimo niższej ceny. Pozdrawiam

Offline MacJaro Mężczyzna

• Ekspres: LA Marzocco Linea Mini R
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense Dark-T GBW
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Październik 2024, 21:31:07 »
Aulika przy Magic wygląda jak ubogi krewny  ;)
Ekspres prosty i tani w utrzymaniu. Chemia do Saeco jest tania. Ekspres nie wymaga tak częstego czyszczenia jak myślałem. Zalecenie odkamieniania pokazało się w menu serwisowym po ponad 550 kawach.
coffe, jazz & święty spokój ;)

Offline Przemo_86

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Październik 2024, 09:32:49 »
Aulika przy Magic wygląda jak ubogi krewny  ;)
Ekspres prosty i tani w utrzymaniu. Chemia do Saeco jest tania. Ekspres nie wymaga tak częstego czyszczenia jak myślałem. Zalecenie odkamieniania pokazało się w menu serwisowym po ponad 550 kawach.
To fakt, wizualnie Magic jest magiczny, więc zapewne zdecyduje się na ten model. Dziękuję za pomoc :)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi