Autor Wątek: Problem z wielkością kawy Ekspres kapsułkowy De'Longhi EN640  (Przeczytany 2923 razy)

Offline lolkabolka078

• Nespresso
  • Ekspres: Ekspres kapsułkowy De'Longhi EN640.W Gran Lattissima
Problem z wielkością kawy Ekspres kapsułkowy De'Longhi EN640
« dnia: 23 Wrzesień 2024, 22:23:55 »
Witam
Mam problem z ekspresem Ekspres kapsułkowy De'Longhi EN640.W Gran Lattissima.
Został zakupiony używany w bardzo dobrym stanie. Kawa wychodziła wysmienìta. Po pewnym czasie kawa typu latte machiato, cappuccino czy cafe latte wychodziły bardzo małe. Próbowałam według instrukcji przywrócić to lecz dalej nie wychodziło jak napoczatku.. Próbowałam przywrócić ustawienia fabryczne nic z tego. Nie mam cierpliwości juz na to. Czy mógłby ktoś nakierować mnie jak to przywrócić zeby cieszyć się cudowna kawą.
Pozdrawiam

Ramkan

• Gość
Odp: Problem z wielkością kawy Ekspres kapsułkowy De'Longhi EN640
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Wrzesień 2024, 11:09:18 »
Ale co to znaczy "małe kawy"? Podawana jest zbyt mała ilość mleka? Czy kawy są w smaku inne? Czy ekspres pracuje jakoś inaczej? Czy system mleczny był czyszczony?

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Wrzesień 2024, 11:37:42 »
Czy system mleczny był czyszczony?
Stawiam na to, bo kolega pisze o mlecznych napojach albo system spieniający padł, co często zdarza się w De'Longhi.
》tertium non datur《

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Wrzesień 2024, 12:00:56 »
bo kolega
Raczej koleżanka, może Gostrado zanim odpowiesz, skup się trochę, ostatnie ostrzeżenie, przywrócę Ci moderację wypowiedzi jak będziesz klepać bez sensu.

Po pewnym czasie kawa typu latte machiato, cappuccino czy cafe latte wychodziły bardzo małe.
Czy system mleczny był czyszczny zgodnie z instrukcją a ekspres odkamieniany regularnie? Najczęstsze problemy z automatami wynikają z braku regularnego czyszczenia urządzeń, ale oczywiście może się zdarzyć, że coś się rozreguluje/zepsuje.

Może ktoś manualnie nadpisał przepis do przygotowywania napoju? Czy jest taka opcja w tym ekspresie? Jeśli nie da się uzyskać zadowalających rezultatów z pomocą instrukcji, to  spisz dokładnie co się zmieniło i spróbój na infolinii z działem technicznym. Obawiam się, że u nas na forum nie ma zbyt wielu użytkowników takiego urządzenia.
« Ostatnia zmiana: 24 Wrzesień 2024, 12:11:01 wysłana przez krystians »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi