Autor Wątek: Fellow Aiden przelewowiec od 1 cup do batch brew  (Przeczytany 42401 razy)

Offline Krzysiek206 Mężczyzna

• Ekspres: Victoria Arduino Eagle One Prima
  • Młynek: Mazzer Omega (Soft), Comandante c40 mk4, Mazzer Philos Black I200D
Odp: Fellow Aiden przelewowiec od 1 cup do batch brew
« Odpowiedź #90 dnia: 28 Październik 2024, 16:23:17 »
Gdzie kupiłeś?
Na Amazonie , jak chcesz mogę  Ci podesłać do sprawdzenia - niestety paczka ma 600 szt 😀
Więc  szybko tego nie wykorzystam.
Ta Melitta jest o tyle ciekawa gdyż jest cieńsza od kalitty którą używałem w v60 o prawie połowę.
Daj znać,  podeślę Ci paczkomatem 😀

Czekałem  3 tygodnie.

Offline pj.w Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Londinium R, Strietman CT2
  • Młynek: Titus Nautilus, Kafatek MC4, Baratza Forte BG, 1zpresso ZP6
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Październik 2024, 17:46:56 »
jak chcesz mogę  Ci podesłać do sprawdzenia

Jak pasują to nie będę sprawdzać. Mogę odkupić 100-150 sztuk.

Offline cpu

• Ekspres: WPM Primus | Argod Oyssey | OXO Rapid Brewer
  • Młynek: TM 078s | DF64V
« Odpowiedź #92 dnia: 28 Październik 2024, 18:08:06 »
Ja kupiłem 1000 szt tych dużych na płaskie dno - mogę kogoś poratować jak trzeba.

Offline pj.w Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Londinium R, Strietman CT2
  • Młynek: Titus Nautilus, Kafatek MC4, Baratza Forte BG, 1zpresso ZP6
« Odpowiedź #93 dnia: 02 Listopad 2024, 08:51:10 »
Do Aidena idealnie nadają się filtry Melitta 600  8-12 Cups
Dzięki wielkie.
Faktycznie, dobrze spasowane i dobry rozmiar.

« Odpowiedź #94 dnia: 02 Listopad 2024, 12:02:41 »
Dzięki wielkie.
Faktycznie, dobrze spasowane i dobry rozmiar.
Nie ma sprawy  😉

Offline MarVald

• Ekspres: LaMa Micra, Fellow Aiden, Cafelat Robot+NanoFoamer oraz Moccamaster Cup -One (obecnie w pudle)
  • Młynek: Mazzer Philos I200D/I189D, Niche Zero, Comandante C40 MK3, Millab M01
« Odpowiedź #95 dnia: 02 Listopad 2024, 15:52:07 »
Generalnie uwielbiam Aidena, co już wielokrotnie pisałem ;) Natomiast mimo aktualizacji frimware jak i aplikacji wciąż i uparcie przy dodawaniu urządzenia i ustawianiu WiFi pojawia się komunikat o błędnym haśle WiFi. Natomiast urządzenie i tak do WiFi się łączy :/ Na ten moment brak aplikacji problemem nie jest, ale jak już dodadzą do niej to co powinni, to będę się wkurzał.
Niby mógłbym spróbować przywrócenia ustawień fabrycznych, ale kurde stracę moje obecne "przepisy" i będę musiał się na nowo bawić :/

Offline Hutriel

• Ekspres: Fellow Aiden, V60-02
  • Młynek: Fellow Ode 2
« Odpowiedź #96 dnia: 03 Listopad 2024, 11:43:46 »
Hej @MarVald, wywaliło mi dłuższą wypowiedź więc teraz w krótszej formie. Miałem chyba podobny problem. Udało się go rozwiązać konfigurując w routerze osobą podsieć dla IoT z krótszym hasłem. Nie wiem jak krótkie musi być ale przy 10 znakach (małe i wielkie litery plus cyfry) działa. Jest to o tyle dziwne, że łącząc ekspres przez WiFi udostępnionym z telefonu nie ma problemu z dużo dłuższym hasłem. Dziwne, ale wygląda to na błąd aplikacji, bo nawet nie łącząc się z apką ekspres był widoczny w sieci WiFi i firware aktualizował się poprawnie.

Offline Sokorn

• Youtube - Paweł Soczewski
  • Ekspres: Kazak Rota, Cafelat Robot, Fellow Aiden
  • Młynek: C40 MK4, M47 Simplicity, Ode 2, DF64 II, ZP6S, J-Ultra
« Odpowiedź #97 dnia: 03 Listopad 2024, 11:54:11 »
Niby mógłbym spróbować przywrócenia ustawień fabrycznych

Ustawienie do fabrycznych niestety nie pomoże. Miałem ten sam problem... jak i wiele innych uzytkowników Aiden i osób na Reddit. Wydaję się, że problem jest przez niektóre sieci WiFi, w których włączone są dwa kanały 2,4 GHz i 5 GHz. Mimo, że Fellow łączy się przez 2,4 to 5tka robi problemy. Jednym ze sposobów jest wyłączenie na czas połączenia Aidena w routerze sieci 5 GHz. Ja poradziłem sobie z tym stworzeniem na moim Androidzie Routera WiFi i połączenie Aiden do niego. Poszło bez problemów.

Nick z Fellow powiedział, że są świadomi problemu i pracują nad rozwiązaniem. Nawet nowa aktualizacja z 30 października ma w liście zmian informację o tym.

Offline MarVald

• Ekspres: LaMa Micra, Fellow Aiden, Cafelat Robot+NanoFoamer oraz Moccamaster Cup -One (obecnie w pudle)
« Odpowiedź #98 dnia: 03 Listopad 2024, 18:58:15 »
@Hutriel - no ja obstawiam, że znaki specjalne powodują całe zamieszanie w temacie hasła. Mam takowe ;) Tak wiem, że mimo błędu hasła to ekspres się podłącza do sieci ;)

@Sokorn  - dzięki za info - odejdzie mi rozczarowanie z przywracaniem ustawień fabrycznych ;) U mnie obie sieci mają osobne nazwy. Wiem, że były takowe podejrzenia w momencie, gdy 2,4 i 5 funkcjonowały jako "jedna" sieć z automatycznym wyborem typu po stronie urządzenia. Ja wiem, że można podłączyć Aidena pod sieć wystawioną na smartfonie. Problem jest taki, że potem nie podłączę go do sieci właściwej aby sobie nasłuchiwał aktualizacji. Wystawianie co jakiś czas sieci na smartfonie jest lekko uciążliwe. A jeśli chodzi o aktualizację apki to rzucił mi się w oczy ten wpis w release notesach, ale niczego to nie zmieniło w temacie błędu za hasłem w moim przypadku :(

Offline Hutriel

• Ekspres: Fellow Aiden, V60-02
  • Młynek: Fellow Ode 2
« Odpowiedź #99 dnia: 03 Listopad 2024, 19:18:45 »
obstawiam, że znaki specjalne powodują całe zamieszanie w temacie hasła
Raczej nie, albo nie tylko. W swoim haśle nie miałem znaków specjalnych i nie łączyło z  aplikacją. W tej samej sieci pomogło skrócenie hasła. Co ma niewiele sensu zważywszy że łączyło przy hotspocie z dużo dłuższym hasłem. Ewidentnie apka nawala, co daje nadzieję,  że któraś kolejna wersja rozwiąże problem.
Swoją drogą zachwycając się kawą człowiek zastanawia się jak można tyle bugów nasadzić w sofcie. Dzisiaj robiąc kilka resetów do ustawień fabrycznych zauważyłem, że można sobie wybierać jednostki metryczne przy pierwszym uruchomieniu, a i tak w opcjach pozostają imperialne. 🤣

Offline MarVald

« Odpowiedź #100 dnia: 03 Listopad 2024, 19:27:21 »
Soft podskórnie czuje, że jednak chciałeś mieć imperialne. Emanowałeś niepewnością ;)
Co do apki to nie pozostaje nic innego tylko nadzieja, że naprawią ;)

Offline LubieMleko Mężczyzna

• Młynek: C40
« Odpowiedź #101 dnia: 08 Listopad 2024, 17:05:45 »
Gdzie kupiłeś?
Na Amazonie , jak chcesz mogę  Ci podesłać do sprawdzenia - niestety paczka ma 600 szt 😀
Więc  szybko tego nie wykorzystam.
Ta Melitta jest o tyle ciekawa gdyż jest cieńsza od kalitty którą używałem w v60 o prawie połowę.
Daj znać,  podeślę Ci paczkomatem 😀
Brałeś z polskiego Amazonu? Szukam i jest tylko z com.
PTAKI LATAJA SZYFREM!

Offline ziemoO

• Ekspres: Fellow Aiden
  • Młynek: Comandante c40
« Odpowiedź #102 dnia: 09 Listopad 2024, 01:01:18 »
Cześć, pytanko do użytkujących Aidena: czy moglibyście zdradzić/doradzić w jakim przedziale klikowym mielicie na komesiu jasne kawki dla naparów 250 ml? (15g kawy)
Trochę się boksuję, bo albo kawka wychodzi mi „astringent”, albo dziwnie gorzko/kwachowa:-S

« Odpowiedź #103 dnia: 09 Listopad 2024, 08:10:57 »
Brałeś z polskiego Amazonu? Szukam i jest tylko z com.
Amazon.com

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #104 dnia: 09 Listopad 2024, 08:41:10 »
Tak chwalicie ten ekspres, że przez Was kupiłem...

Na dobrą sprawę go nie potrzebuję, ale bardzo chcę przetestować ;) Może być, że po teście trafi na bazarek...

Dorwałem za 1189,99zł  :pycha:

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi