Autor Wątek: Palarnia kawy Kraków  (Przeczytany 27046 razy)

Offline kPresso

• Ekspres: Quick Mill Vetrano,Hario Drip,Chemex etc.
  • Młynek: Fiorenzato f83 e pro,Ceado e6p,1Zpresso K-Ultra
Odp: Palarnia kawy Kraków
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Sierpień 2024, 12:27:54 »
Kosz,jest to jedyne miejsce dla kawy z tej palarni,kupiłem Tanzanię i Kenię,kawy różniły się tylko nazwą na opakowaniu,kenia miała mieć 86 pkt.SCA,gorycz w ustach pozostaje nawet po przepłukaniu ust wodą,regulacja przemiału,inna metoda zaparzania,nic nie zmieniły,może poza jednym,teraz wiem jak smakuje smoła:)).Omijać z daleka,na google jest mało negatywnych opinii,zgłasza je do usunięcia,tak stało się z moją opinią.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpień 2024, 12:49:50 wysłana przez kPresso »

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Sierpień 2024, 13:07:54 »
Można usunąć negatywne opinie?  :wow2:

Może do espresso te kawy? ;)

Offline kPresso

« Odpowiedź #32 dnia: 28 Sierpień 2024, 13:24:49 »
Zgłaszasz w google opinię jako niezgodną z regulaminem,masz tam parę opcji do wyboru, następnie automat ją usuwa,ja odwołałem się od tego i będzie jeszcze raz to rozpatrywane,teraz ponoć przez człowieka,jest to stała praktyka firm sprzedających chłam,jak zaczynasz o tym mówić,to zaczynają cię kneblować.Musisz koniecznie kupić u nich kawę i skosztować tego espresso :-)  :), wyrzuciłem ją do kosza po dokładnym sprawdzeniu,nawet mleko nie było w stanie zabić goryczy.Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpień 2024, 13:27:03 wysłana przez kPresso »

pawel890

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Sierpień 2024, 13:42:10 »
Kupowanie w palarni, która nie podaje daty palenia zazwyczaj tak się kończy ;) Miałem dwie podobne sytuacje.

Offline kPresso

« Odpowiedź #34 dnia: 28 Sierpień 2024, 14:07:32 »
Kupiłem u nich pierwszy raz, skusiła mnie dobra cena i SCA.86-Kenii-chytry dwa razy traci, też byłem rozczarowany brakiem daty palenia,jest to dla mnie ważne,gdyż po 2 tygodniach od palenia mrożę kawę i dobieram do mielenia za każdym razem porcję-Fiorenzato e83pro robi u mnie za młynek single dose.Od 6 lat kupuję kawę w palarniach,nigdy nie kupiłem gorszej,wiadomo, czasem kupiło się kawę której profil smakowy mi nie podchodził,czasem trafiła się gorsza jakość,ale czegoś takiego jeszcze nie miałem,kupiłem 2kg,różniły się tylko napisem i ceną.Pozdrawiam

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Sierpień 2024, 15:15:00 »
Rozumiem emocje gdy czuje się człowiek oszukany, ale próbowałeś rozmowy z palarnią? Wtedy tak na prawdę powinno wyjść podejście do klienta.

Offline kPresso

« Odpowiedź #36 dnia: 28 Sierpień 2024, 17:19:13 »
Dzwoniłem,dowiedziałem się,że oni mają towar najwyższej jakości i moje zarzuty są nieuzasadnione , poza tym,to otwarta  spożywka i zwrotów nie przyjmują.

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Sierpień 2024, 18:33:26 »
Przykre, powiem Ci że ja nie spotkałem się z takim podejściem do klienta ze strony palarni, raz tylko ostatnio zdziwił mnie trochę brak odpowiedzi ze strony palarni. Kulturalnie zwróciłem uwagę na jedną rzecz, która mogłaby klienta wprowadzić w błąd, ale w ogóle nie odpowiedzieli mi na to z palarni Pacama, choć wiadomość wyświetlili.

Offline trez Mężczyzna

• Ekspres: V60, Orea, Aeropress, Tygielek, Melitta, Chemex, Phiny
  • Młynek: C40, FeldGrind, VSSL
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Sierpień 2024, 20:09:41 »
ale to chyba nie jest palarnia z jakimi zazwyczaj mamy styczność, zauważcie że samych singli mają ponad 50 rodzajów, nie licząc mieszanek czy zastępu kaw aromatyzowanych. Nie sprawdziłem wszystkich, ale z tych co se kliknąłem, żadna nie ma stopni palenia, wszystko jest średnio bo tak średnio to wszystkim pasuje

Offline maciejszypula Mężczyzna

• Ekspres: V60, next level pulsar, chemex, aeropress
  • Młynek: C40
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Wrzesień 2024, 21:47:54 »
Cześć,
odkopię trochę. Ostatnio trafiłem na palecoffee.pl/store/ Nie pamiętam dokładnej ceny ale chyba 115 PLN za 400g Geshy z Etiopii. Bardzo fajna, jasno wypalona. Profil: wanilia, bergamotka bardzo widoczne.
Może to dlatego że pierwszy raz podchodzę do Etiopskiej kawy ale jest efekt wow. Słodka bardzo lekkie body. Bardzo długi posmak waniliowy. Do codziennego żłopania za mało body i nie do końca w moim klimacie ale raz na jakiś czas bym chętnie wrócił XD Przefiltrowana przez papier nie robi takiego wrażenia, ale przez gruby metalowy fiiltr nabiera trochę tekstury i wtedy IMO błyszczy.

Offline piotr8172

• https://www.znajdzreklame.pl/baza-wiedzy/ceny-billboardow
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Luty 2025, 21:22:07 »
Szukam dobrej jakości ziaren kawy w rozsądnej cenie. Jaki sklep możecie mi polecić? W jakiej palarni kawy robicie zakupy?

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Luty 2025, 07:31:10 »
Wystarczy poczytać w stosownym dziale.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi