Autor Wątek: Młynek Arco  (Przeczytany 34563 razy)

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Młynek Arco
« Odpowiedź #165 dnia: 02 Marzec 2023, 12:41:42 »
W rzeczy samej, dziwne. Kiedyś dziwiłem się, że garść phidgetów ze sklepu w Italii dotarła do mnie w ciągu dwóch dni. Ze słoweńską wersją tegoż sklepu nie było już tak dziwnie, a nawet było drożej.

Offline kanofu Mężczyzna

• Ekspres: Nuova simonelli Musica, OXO, Alessi, FÓBE CANO, Origami, V60, April, Orea, Clever, Melita 402
  • Młynek: ARCO, C40 MK3, EM48L, Quamar, Wilfa swart,
« Odpowiedź #166 dnia: 25 Listopad 2024, 11:59:59 »
Taka sytuacja ... Arco młynek 3 w 1 ;)

Support Goat Story od rana odpisuje bardzo szybko na wiadomości, z tego co przejrzałem Internet, nie znalazłem podobnej sytuacji z ich młynkiem. 462565467_2731120590394542_4512280465272901642_n.jpg

Offline Bacek

• Ekspres: Sage BES920, Aeropress, Phin
  • Młynek: F4E
« Odpowiedź #167 dnia: 25 Listopad 2024, 12:23:38 »
Może już za dużo tej kawy? Coś na uspokojenie trzeba wypić :)

Offline kanofu Mężczyzna

• Ekspres: Nuova simonelli Musica, OXO, Alessi, FÓBE CANO, Origami, V60, April, Orea, Clever, Melita 402
« Odpowiedź #168 dnia: 25 Listopad 2024, 22:19:55 »
Zabawne, firma która miała ponad rok opóźnienia w produkcji powiedziała że moje uszkodzenie oczywiście nadaję się na gwarancję ale jest już po okresie i mogę sobie kupić nowy w ich sklepie. Tak się właśnie traktuje inwestorów po zakończonej kampanii.
 :szampan:

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #169 dnia: 26 Listopad 2024, 14:29:31 »
Nie da się tego z jakimś ślusarzem załatwić?

Offline Derdi

« Odpowiedź #170 dnia: 26 Listopad 2024, 15:18:04 »
Pewnie się da, ale chyba oczekiwalibyśmy, żeby firma, która tak silnie nadwyrężyła cierpliwość kupujących, nie kwitowała sytuacji - chęcią sprzedaży nowego produktu :NO:

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
« Odpowiedź #171 dnia: 26 Listopad 2024, 17:16:32 »
Pewnie, że tak. Ale skoro się tak odwracają?

Offline kanofu Mężczyzna

« Odpowiedź #172 dnia: 26 Listopad 2024, 21:23:17 »
Nie da się tego z jakimś ślusarzem załatwić?

Zapewne tak, czasem zdarza się że trzeba poprawić fabrykę ;)

Koszty pewnie będą podobne jak black weekowy zakup na stronie producenta więc będzie ECO, uratuję starą.

rozbawiła mnie jeszcze sytuacja z szybko odpisującym supprotem który równie szybko uciął rozmowę dowiadując się że jestem poza gwarancją

Offline kanofu Mężczyzna

« Odpowiedź #173 dnia: 26 Listopad 2024, 21:40:04 »
Pewnie się da, ale chyba oczekiwalibyśmy, żeby firma, która tak silnie nadwyrężyła cierpliwość kupujących, nie kwitowała sytuacji - chęcią sprzedaży nowego produktu :NO:

Generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu, młynek sprawia wrażenie solidnego i dobrze wykonanego produktu. Mieli dobrze kawę, poza pyłem który się klei do kołnierza o ile nie psiknę ziaren przed mieleniem, daje dużo frajdy i stacja przy cuppingach robi robotę. Trzeba się go nauczyć, jak każdego precyzyjnego urządzenia. Nie żałuje żadnego euro które zapłaciłem, ale tak jak napisałeś, po tylu miesiącach opoźnień, odpowieźć że mogę się cieszyć bo jest black friday i kupię sobie nową rączkę o 25%taniej - pozostaje mały niesmak.

Offline fill Mężczyzna

• Ekspres: BFC Junior Plus Lavetta, Crem One 2B R-GSP, Ascaso Dream
  • Młynek: Niche Zero
« Odpowiedź #174 dnia: 26 Listopad 2024, 22:44:16 »
Czas gwarancji to czas gwarancji - oczekujesz prezentu na Mikołaja ?. W sumie to ile cię to kosztowało?

Offline kanofu Mężczyzna

« Odpowiedź #175 dnia: 03 Grudzień 2024, 12:34:53 »
Czas gwarancji to czas gwarancji - oczekujesz prezentu na Mikołaja ?. W sumie to ile cię to kosztowało?
Jasne, rozumiem czas gwarancji, brałem pod uwagę że to się tak skończy. Aczkolwiek jak sam wiesz, nie była to normalna transakcja w sklepie internetowym gdzie zamawiasz i masz produkt w domu za tydzień.

Z jednej strony wiem że kontakt użytkownika z producentem jest ważny. sam produkuję różne rzeczy na małą skalę i cenię sobie feedback, nawet po upłynięciu gwarancji. Trzeba też brać pod uwagę elementy eksploatacyjne vs konstrukcyjne i ewentualnie zadbać o pijar. w tym przypadku rozerwanie spawu dla mnie byłoby niewybaczalnym błędem, dla nich to kolejny zarobek na akcesoriach.

Nie wiem do jakich kosztów nawiązujesz? Koszty kampanii są ogólnodostępne, a jeśli pytasz o samą naprawę to przespawali mi uchwyt w warsztacie za 40 zł i po temacie

Offline fill Mężczyzna

• Ekspres: BFC Junior Plus Lavetta, Crem One 2B R-GSP, Ascaso Dream
  • Młynek: Niche Zero
« Odpowiedź #176 dnia: 03 Grudzień 2024, 22:32:47 »
Też mam ten młynek i nie wiem w czym jest problem, skoro spaw to 40 pln.
Zapłacić i zapomnieć

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi