Nieźle to wygląda, gratuluję dobrego wyboru
Dziękuję.
Co do wyboru to nie był to tylko mój wybór pomogło mi w tym i to forum, bo po lekturze tego i innego tematu zacząłem bliżej zapoznawać się z tym sprzętem a resztę zrobił słynny "wujek" bo co bym nie otworzył w necie to zawszę pojawiały się reklamy gdzie miedzy innymi był ten ekspres to by się ode mnie odczepili wreszcie kliknąłem kupuję i o dziwo sprzęt przyszedł szybko

Masz rację nieźle to wygląda a po dodaniu elementów żywcem przeniesionych z "dorosłych" ekspresów jest naprawdę interesująco.
To chyba blok zaparzający.

I kolby - duże ciężkie 58 takie chyba w gastronomii używają (gdzie nie zawsze wypijesz dobrą kawę z nich)

Poprzez te elementy ekspres staje się pełnowartościową maszyną do robienia espresso (i nie tylko) a co my zrobimy z tym espresso dalej to tylko wyobraźnia nas ogranicza.
Ja mam nadzieję że w połączeniu z tym młynkiem zestaw ten sprawi mi że przestanę myśleć o kawie gorzka, mniej gorzka i bardzo gorzka, na stare lata chciałbym popróbować owocowego

espresso ale już widzę że do tego daleka droga przede mną.

Pytanie? dla kogo taki sprzęt jest dedykowany, zastanawiałem się nad tym iii ja na to nie odpowiem ja kupiłem bo mi się podobał, wbrew opiniom pisanym tutaj zdecydował osobny zbiornik na wodę tz.
słoik który już miałem okazję myć i jest to naprawdę bardzo ale to bardzo wygodne i proste, grupa 58mm i gabaryty szerokość i wysokość szerokość jeszcze bym zdzierżył bo coś bym usunął z mojego miejsca kawowego i inny szerszy by wszedł.
Co by tutaj jeszcze dodać - dostępność u nas praktycznie od ręki 3trzy dni czekałem na kuriera.
A dla kogo to jest zrobione dalej nie wiem, może dla takich leniwych jak ja co to za wiele się nie chcą wysilić by się kawy napić, na pewno dla tych co mleka nie spieniają ekspresem bo tutaj tej możliwości nie mają.
Kończąc zadam pytanie ? co sprawiło że tak mały (wąski / niski) ekspres jest tak ciężki bo przesunąć go po blacie nie jest tak łatwo.
Jka