Autor Wątek: BEZZERA BZ 16 R DE + FIO F64 EVO czy warto?  (Przeczytany 1556 razy)

Offline marek70

• Ekspres: Berezza BZ16 kawiarka Bialetti, French Press
  • Młynek: Fio F64 Evo
BEZZERA BZ 16 R DE + FIO F64 EVO czy warto?
« dnia: 01 Maj 2020, 11:52:06 »
Witam wszystkich. Na początek chcę zaznaczyć, że moje doświadczenie z robieniem kawy są marne. Przez dłuższy czas piłem rozpuszczalną i dwa miesiące temu postanowiłem to zmienić. Kupiłem młynek Ascaso I1 i zacząłem próbować kawy z lokalnej palarni robione głównie w kawiarce odkrywając przy tym nowe smaki i aromaty. W tym czasie starałem się pogłębiać swoją wiedzę i przyszedł czas przenieść się na wyższy poziom. Znalazłem wyżej wymieniony używany zestaw (młynek z przebiegiem 1100 kaw, przypuszczam że ekspres podobnie) wraz z akcesoriami za mniej niż 50% wartości nowego i strasznie mnie on kusi. W sieci ogólnie jest bardzo mało opinii i informacji na temat tego ekspresu więc mam do was pytanie czy polecacie ten zestaw na początek lub jako docelowy przygody z espresso?

Offline mlopus Mężczyzna

• Ekspres: HX GRIMAC Baristar SN 000009,Bialetti Experss Mini, LP Abile, LP Europiccola
  • Młynek: Mazzer Luigi Super Jolly DR, 1Zpresso Q2
Odp: BEZZERA BZ 16 R DE + FIO F64 EVO czy warto?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Maj 2020, 15:10:56 »
Jeśli z pewnym pochodzeniem i sprawny to warto. Hx z pompą rota i autorską grupą bezzera, ładnie wygląda i da radę. Programowalne przyciski nie szpecą aż tak bardzo w tym modelu ;-)

Offline marek70

• Ekspres: Berezza BZ16 kawiarka Bialetti, French Press
  • Młynek: Fio F64 Evo
Odp: BEZZERA BZ 16 R DE + FIO F64 EVO czy warto?
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Maj 2020, 20:42:50 »
Dziękuję. Ekspres już drodze.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi