Autor Wątek: Sage 875 czy Lalit Anita TEMD??  (Przeczytany 4358 razy)

Offline malami24

Sage 875 czy Lalit Anita TEMD??
« dnia: 02 Styczeń 2019, 23:54:23 »
Witajcie czy mogła by prosić o Wasze opinie czy wg Was lepiej nabyć Lalita Anita TEMD czy Sage BES 875 .
Ponoć Sagę ma Pida i regulacje ciśnienia a jak się to ma w porównaniu do Anita wg Was. Oba maja wbudowane młynki a czy aby napewno są podobne ?
Z gory dziękuje za pomoc i momentami czytając Wasze wypowiedzi w innych tematach zastanawiam się skąd Wy to wszystko wiecie :)
Nie znalazłam specjalnie zbyt wielu informacji na temat tego Sage na forum dlatego przepraszam jeśli powielam wątek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pmichal Mężczyzna

• Ekspres: Cafelat Robot, Orea, Kalita
  • Młynek: Timemore 078 i 078s
Odp: Sage 875 czy Lalit Anita TEMD??
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Styczeń 2019, 07:55:58 »
Sage nie znalazłaś, bo nie są to u nas popularne ekspresy.
Nie warto ich brać pod uwagę chociażby dlatego, że masz Lelit w Konesso, gdzie w razie czego masz sprawną naprawę / serwis itp.

@malami24 - masz już kilka tematów, jest dużo informacji na forum i nie warto zakładać po raz kolejny następnego.

Lepszy jest zestaw osobny młynek i ekspres.

Offline Miklas Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Styczeń 2019, 08:08:23 »
To jest to samo co breville i inne klony. W lelicie masz sprawdzone rozwiązanie z bojlerem i solidną konstrukcję na rurkach miedzianych. W Brevilach z opinii na forum siedzi masę plastiku i silikonu i termoblok. Termoblok nie musi dyskwalifikować, co widać po sprzętach ascaso, ale musi iść w parze z jakością. Nie wiem jak to jest w Brevilach. W obu jest PID, to świetnie, w obu młynek wbudowany, co jest kiepskim pomysłem. Czytałem na forum,że z Brevilem może być problem z serwisem pogwarancyjnym. Lelit to prosta konstrukcja, którą przyjmie po gwarancji każdy warsztat zajmujący się serwisowaniem ekspresów.

Proszę mnie poprawić jeśli mijam się z prawdą. Nie znam żadnego z tych ekspresów, bazuję na tym co przeczytałem tu na forum i znalazłem w sieci.

Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Offline mlopus Mężczyzna

• Ekspres: HX GRIMAC Baristar SN 000009,Bialetti Experss Mini, LP Abile, LP Europiccola
  • Młynek: Mazzer Luigi Super Jolly DR, 1Zpresso Q2
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Styczeń 2019, 08:11:28 »
Akurat SAGE Konesso też sprzedaje, ma i zapewne serwisuje.
Tyle że w podobnej cenie do takiego kombajnu masz Lelit Anna PL41TEM (kolba 57mm i PID) i ASCASO i1 mini (płaskie żarno 54 mm)

Offline Miklas Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Styczeń 2019, 08:18:41 »
Akurat SAGE Konesso też sprzedaje, ma i zapewne serwisuje.
Tyle że w podobnej cenie do takiego kombajnu masz Lelit Anna PL41TEM (kolba 57mm i PID) i ASCASO i1 mini (płaskie żarno 54 mm)
Ciekawe czy Konesso zagwarantuje serwis pogwarancyjny. Może ktoś rozwieje te wątpliwości i nie będziemy musieli tego argumentu przytaczać.

Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Offline malami24

« Odpowiedź #5 dnia: 03 Styczeń 2019, 08:34:33 »
Bardzo dziękuję za pomoc i wszystkie odpowiedzi przekonaliście mnie ze nie warto nawet myśleć o wydawaniu pieniążków na Sage . Pozdrawiam i miłego dnia dla Was

Offline malami24

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Styczeń 2019, 08:41:28 »
Sage nie znalazłaś, bo nie są to u nas popularne ekspresy.
Nie warto ich brać pod uwagę chociażby dlatego, że masz Lelit w Konesso, gdzie w razie czego masz sprawną naprawę / serwis itp.

@malami24 - masz już kilka tematów, jest dużo informacji na forum i nie warto zakładać po raz kolejny następnego.

Lepszy jest zestaw osobny młynek i ekspres.

pmichal proszę zatem o instrukcje na przyszłość w jako sposób miałam zapytać o różnice tych ekspresów skoro nie znalazłam odpowiedzi w obecnych wątkach ? Czy wszelkie pytania należy kierować w już istniejących watkach ? Myślałam ze temu służy forum? Zamknę zatem poniższy temat po uzyskaniu odpowiedzi bo nie mam zamiaru robić tutaj bałaganu. Raz jeszcze dziękuje za cenne uwagi i pomoc

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi