Autor Wątek: Nivona - 779  (Przeczytany 4113 razy)

Offline AndyP

Nivona - 779
« dnia: 23 Październik 2018, 13:44:52 »
Witam,
czy ktoś może miał styczność z ekspresem Nivona 779 (ewentualnie 769,789)? Czy faktycznie młynek jest cichy tzn cichszy niż w poprzedniku? Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy 778 i 779, z tego co widziałem to główną różnicą jest głośność młynka, aczkolwiek nie wiem czy różnica jest na tyle odczuwalna aby wartała dopłacenia paru "stów".

Offline nonamed

Odp: Nivona - 779
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Październik 2018, 23:33:52 »
Również z chęcią się dowiem bo myślę o tym Ekspresie.

Offline Denissa

« Odpowiedź #2 dnia: 30 Listopad 2018, 21:02:41 »
Również zastanawiam się pomiędzy 778 i 779. Warto je kupić u któregoś z dystrybutorów/serwisów  ze względu na 3 letnią gwarancję. W marketach tylko 2 lata.
Wybrałabym 778, ale w moim mieście serwis już nie ma możliwości ściągnięcia , tylko zostaje ten nowszy model. Wolę mieć możliwość reklamowania u sprzedawcy, nie tylko gwarancja producenta. Tylko do zakupionych na miejscu dają 3 lata. Osobiście najbardziej obawiam się systemu spieniania mleka. W starej 740 był beznadziejny, zatykał się po każdej zrobionej kawie, mam nadzieję, że zostało to już poprawione. Piliśmy dzisiaj kawę w serwisie z demo 778 i była naprawdę ok- wszystko działało bez zarzutu i gdyby mieli na stanie od razu byśmy kupili :-)

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopad 2018, 21:43:52 »
Moim zdaniem, a raczej uchem różnica w pracy młynka jest raczej nie do wyczucia :)
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi