Autor Wątek: rancilio silvia vs ascaso steel uno  (Przeczytany 3736 razy)

Offline audiofil Mężczyzna

• Ekspres: ECM Casa IV
  • Młynek: Macap M2M
rancilio silvia vs ascaso steel uno
« dnia: 18 Czerwiec 2016, 22:33:08 »
Wsadzę kij w mrowisko tym pytaniem: jak w nagłówku wątpliwości ciąg dalszy-w 80% do espresso i 20% latte.Już "bul" głowy mną targa i nie wiem już co wybrać-rancilio trochę takie z wyglądu tradycyjnie poukładane,grupa profesjonalna ale ponioć bez pid-a "nie zrównoważana" temperaturowo,choć nasz szanowny kolega na swoim blogu tego nie potwierdza.Z kolei steel od Ascaso ascetyczny i trochę klockowaty a zarazem też podobno trudny do okiełznania.Na coffeesite nie bardzo chcą koledzy za komplet ex+mlynek zejść poniżej 3100-konfiguracja podobna w ascaso -steel+ młyn i-1 steel lub mini oficjalnie około 3600,chyba że nasz kolega forumowy Janusz coś lepszego zaproponuje.Na razie dobijam stary prosty ekspres,ale zakup jest w końcu nie unikniony.W Lublinie nic nowego nie można obejrzeć i to jest problem.W necie to wszystko czasem wygląda nieco inaczej.Pomóżcie koledzy  :poklon:

Offline Mr.Ed Mężczyzna

• Ekspres: Rancilio Silvia V4,Bialetti Venus 4tz,Phin
  • Młynek: Bodum Bistro,Baratza Vario
Odp: rancilio silvia vs ascaso steel uno
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwiec 2016, 22:42:43 »
Wybór trudny, ja mam Silvię ale gdybym trafił w czasie kiedy wybierałem, na dobrą okazję to wybrałbym Ascaso  ale z PID-em. Poczekaj, chwilę, albo napisz p.w. do Janusza, a pewnie się dogadacie.

Offline michiamoGregorio Mężczyzna

• Ekspres: kawiarka, tygielek, FP, V60-02, phin, Aeropress, The Gabi Master
  • Młynek: Wilfa Svart WSCG-2
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Czerwiec 2016, 23:53:50 »
Janusz mi ostatnio pisał, że Steel Uno ma dostać niedługo termoblok i elektroniczny termostat zapewniający stabilność temp. +- 1,5 stopnia C... wtedy pewnie Ascaso będzie faworytem...

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwiec 2016, 16:50:30 »
konfiguracja podobna w ascaso -steel+ młyn i-1 steel lub mini oficjalnie około 3600,chyba że nasz kolega forumowy Janusz coś lepszego zaproponuje.

Chyba nie wziąłeś pod uwagę obecnej promocji z okazji EURO 2016. :-)

ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Offline El Espreesso

• coffeesite.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Coffeesite.pl
  • Ekspres: Bezzera, ECM, Profitec, Rocket, Rancilio, La Pavoni, Quick Mill, Elektra, Jura.
  • Młynek: Ceado, Macap, Fiorenzato, Bezzera, Rancilio, ECM, Profitec.
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Czerwiec 2016, 15:19:10 »
Witam!

myślę że w kwestii promocyjnej ceny na zestaw Silvia + Rocky jesteśmy w stanie się dogadać :) proszę najlepiej o kontakt telefoniczny

Pozdrawiam

Łukasz
Wsadzę kij w mrowisko tym pytaniem: jak w nagłówku wątpliwości ciąg dalszy-w 80% do espresso i 20% latte.Już "bul" głowy mną targa i nie wiem już co wybrać-rancilio trochę takie z wyglądu tradycyjnie poukładane,grupa profesjonalna ale ponioć bez pid-a "nie zrównoważana" temperaturowo,choć nasz szanowny kolega na swoim blogu tego nie potwierdza.Z kolei steel od Ascaso ascetyczny i trochę klockowaty a zarazem też podobno trudny do okiełznania.Na coffeesite nie bardzo chcą koledzy za komplet ex+mlynek zejść poniżej 3100-konfiguracja podobna w ascaso -steel+ młyn i-1 steel lub mini oficjalnie około 3600,chyba że nasz kolega forumowy Janusz coś lepszego zaproponuje.Na razie dobijam stary prosty ekspres,ale zakup jest w końcu nie unikniony.W Lublinie nic nowego nie można obejrzeć i to jest problem.W necie to wszystko czasem wygląda nieco inaczej.Pomóżcie koledzy  :poklon:
The best coffee solutions!

Rabaty na ekspresy, młynki, akcesoria i kawę!

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi