Autor Wątek: Widok zaparzacza  (Przeczytany 2091 razy)

Offline Mielniak

Widok zaparzacza
« dnia: 08 Grudzień 2015, 19:14:51 »
Witam,mam ekspres dopiero tydzien czasu,jest to Siemens Ti 903209rw.Zauwazylem po zrobieniu kawy jednej czy dwoch pojawia sie woda pod ekspresem choc pojemnik na wode nie jest napelniony.Zdjalem bok tak aby bylo widac zaparzacz i pamietam ze jak w sklepie zagladalem to wygladal inaczej.Chodzi o ta platikowa czesc z metalowa "sprezynka".zalaczam zdjecie nowego zaparzacza ze sklepu i mojego tak jak teraz wyglada.Wyglada jakby ta czesc nie wracala na swoja pozycje.Zdjecie bez zoltych strzalek to zaparzacz ze sklepu

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Offline M

• Administrator
  • Ekspres: Strega, Rota, alternatywa
  • Młynek: Philos, Aergrind, C40
Odp: Widok zaparzacza
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudzień 2015, 20:57:18 »
Wydaje mi się, że ta część służy tylko do zgarniania nadmiaru kawy/zużytego ciastka.
Za to na 99% ten pomarańczowy plasterek to zabezpieczenie transportowe, które należało ściągnąć przed uruchomieniem - sprawdź w instrukcji.

Offline Mielniak

Odp: Widok zaparzacza
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Grudzień 2015, 22:31:11 »
Masz racje,zapomnialem o naklejce,w instrukcji nic o tym nie bylo,naklejka byla tylko po to zeby ta pomaranczowa tacka nie spadla podczas transportu,poniewaz ona tylko tam lezy na wyzlobieniach.Zaparzcz tez jest pewnie ok bo kawe robi za kazdym razem bardzo dobra,tyle ze ta woda gdzies leci z pod spodu,myslalem ze moze jak zaparzacz w poczatkowym ustawieniu jest zle ulozony czy cos to moze po nim jakos ta woda splywa i nie trafia na tacke

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi