Autor Wątek: Jura A5 - pomoc -  (Przeczytany 2793 razy)

Offline Aneta_I

Jura A5 - pomoc -
« dnia: 06 Listopad 2015, 10:19:28 »
Witam, czy ktoś z forumowiczów byłby tak miły i pomógł mi otrzymać instrukcje w j. polskim do ekspresu Jura A5 - ekspres otrzymałam z Niemiec jako prezent kupiony w oficjalnym sklepie - jednak polski dystrybutor wykazał się bardzo niskim poziomem obsługi i nie chce przesłać polskiej instrukcji !!!
 Nie wiedziałam, że jeszcze są dystrybutorzy o tak niskiej kulturze obsługi klienta -  moja córka zostawiła u producenta prawie 900 euro a firma Jura ma to w poważaniu, a pan z obsługi klienta firmy Jura odmawia pomocy i nie chce przesłać instrukcji ani w formie elektronicznej ani w papierowej nie podając żadnego racjonalnego powodu!! Myślałam, że firma , która twierdzi że pochodzi ze Szwajcarii, posiadać będzie adekwatny poziom obsługi. Jeżeli serwis też prezentuje taki poziom spychalnictwa i czepialstwa to będę szczerze zawiedziona.
pozdrawiam
Aneta

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Jura A5 - pomoc -
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Listopad 2015, 11:15:50 »
Bo oficjalnego PDFa po polsku nie ma. Ale możesz wybrać coś innego - w sensie języka.
LMWDP #469

Offline mareckiabc

• Ekspres: Kolba zelmer/szukam automatu
Odp: Jura A5 - pomoc -
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopad 2015, 12:43:09 »
Ja napisałem do Jura Polska, mi na drugi dzień przysłali calutką instrukcję do J80-J90. Obsługa pan co mi odpisał bardzo ok. Więc może miałem szczeście. Chyba że nie napisałaś do oficjalnego dystrybutora. Moge podać maila do kogo pisałem. Mam też info że uznają gwarancję na ekspresy kupione z krajów UE od autoryzowanych dystrybutorów.
« Ostatnia zmiana: 06 Listopad 2015, 12:56:46 wysłana przez mareckiabc »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi