Autor Wątek: ROCKET Cellini V3 PID  (Przeczytany 21558 razy)

Offline pawelele

• Ekspres: Rocket Cellini Plus V3 PID
  • Młynek: Fiorenzato F64 evo/macap m2m do alternatyw
Odp: ROCKET Cellini V3 PID
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Czerwiec 2015, 22:01:31 »
Trudno powiedzieć, żeby była to wada, że nie ma podłączenia do kanalizacji, skoro mają w swojej ofercie taki model - Evo V2:) Chyba, że komuś by zależało na HX z pompą rotacyjną i PID, ale każdy po jakimś czasie stwierdzi, że PID w HXie to bajer i wygoda, że nie trzeba obudowy otwierać i zmieniać ciśnienia w bojlerze a nie coś niezbędnego. Ale tacke powinni przeprojektować, zdecydowanie jest za mała, za dużo niewykorzystanej przestrzeni w niej bo jeżeli robi się backflusha to tacka po chwili do wylania wody i czyszczenia... A co do alarmu o niskim poziomie wody, nie wiem czy inne maszyny to mają ale chyba nie jest to tak prosta rzecz, a pewnie często się psuje i daje fałszywy sygnał o niskim poziomie :P Wg mnie w tej cenie próżno szukać czegoś lepszego, każda dodatkowa rzecz słono kosztuje i podnosi budżet znacznie.

Offline WS Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Nuova Simonelli Musica, Arin Lever, Saeco Aroma Compact 200, alternatywy
  • Młynek: Mahlkönigi: K30 i Vario Home, Fiorenzato F6 D
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Czerwiec 2015, 22:50:18 »
mało pojemna tacka na ścieki
Jaka jest pojemność tacki?

Offline Jaro Mężczyzna

• Ojciec Założyciel
  • Ekspres: tygielki, phin, Izzo Alex DuettoII
  • Młynek: Macap MX900
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Czerwiec 2015, 23:43:12 »
...A co do alarmu o niskim poziomie wody, nie wiem czy inne maszyny to mają ale chyba nie jest to tak prosta rzecz, a pewnie często się psuje i daje fałszywy sygnał o niskim poziomie :P Wg mnie w tej cenie próżno szukać czegoś lepszego, każda dodatkowa rzecz słono kosztuje i podnosi budżet znacznie...
nieprawda  :nienie:
Najbardziej boję się whisky, bo po whisky nie boję się niczego...

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Czerwiec 2015, 06:32:39 »

Tacka ociekowa u Celinki mieści bez problemu 0.7 litra - problem tylko żeby to wylać nie rozlewając :) Bezpieczna granica to 0.5 litra.

LMWDP #469

Offline piomic

• Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Czerwiec 2015, 13:54:28 »
Ja mam evo bez pida i pierwsze co bym zmienił to odchudzenie korpusu wyrzuceniem zbiornika a w to miejsce poszerzenie tacki. Z haiksem zacząłem doceniać szerokaśne tace gastronomów. Nic nie kapie dookoła przy płukaniu grupy ze szczotą.

Offline WS Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: Nuova Simonelli Musica, Arin Lever, Saeco Aroma Compact 200, alternatywy
  • Młynek: Mahlkönigi: K30 i Vario Home, Fiorenzato F6 D
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Czerwiec 2015, 17:50:56 »
Tacka ociekowa u Celinki mieści bez problemu 0.7 litra - problem tylko żeby to wylać nie rozlewając  Bezpieczna granica to 0.5 litra.
Musica ma trochę większą tackę. Pojemności to odpowiednio około 1,5 i 1,2 l.

Offline tomazo1974

• Ekspres: Rocket Giotto, Bialetti Venus
  • Młynek: Wega 5.8 Instant (alias Compak K3 Touch), Porlex Mini
ROCKET Cellini V3 PID
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Czerwiec 2015, 18:28:07 »
lecz w końcu dopiero wymiana wylewki na otwartą podwójną ( niestety rocket ze swoją wylewką sie nie postarał) przyniosła największą różnicę w strumieniu i jest teraz idealnie równy strumień
A faktycznie o tych wylewkach swego czasu pisaliśmy na forum. I bez bicia przyznaję się że i ja mam wymienioną na otwartą.
Cześć.
Za chwilę wjedzie do mnie Giotto - skoro z wylewkami jest, jak jest to gdzie można u nas dostać otwarte (wiem- Google, ale piszę na szybko z mobajla ;)
T.

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Czerwiec 2015, 19:27:21 »
Roger powinien też je mieć a ja akurat na szybko w sto kupowałem bo mam ich "pod nosem"
LMWDP #469

Offline pawelele

• Ekspres: Rocket Cellini Plus V3 PID
  • Młynek: Fiorenzato F64 evo/macap m2m do alternatyw
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Czerwiec 2015, 21:25:34 »
akcesoriabaristy.pl/pl/p/CZ-WYLEWKA-PODWOJNA-OTWARTA-38/219 ale nie ma ich aktualnie na stanie więc jeżeli zależy Ci na czasie to znajdź serwis ekspresów w swoim mieście i podbij do nich, w moim mieście tak zrobiłem i wymienili mi za 20 zł :)

Offline tomazo1974

• Ekspres: Rocket Giotto, Bialetti Venus
  • Młynek: Wega 5.8 Instant (alias Compak K3 Touch), Porlex Mini
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Czerwiec 2015, 14:04:29 »
Podziękował :)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi