Autor Wątek: Ekspres do kaw mlecznych - prosty w utrzymaniu - do 3000  (Przeczytany 2166 razy)

Offline MM

Ekspres do kaw mlecznych - prosty w utrzymaniu - do 3000
« dnia: 29 Październik 2025, 23:31:04 »
Cześć,
mam prośbę o pomoc, chciałbym wybrać ekspres do parzenia od 1 do 2 kaw mlecznych dziennie. Chciałbym by CODZIENNE czynności związane z jego utrzymaniem zajmowały jak najmniej czasu, nie wymagały rozbierania elementów na drobne części, ani nie wymagały stosowania chemii. Idealnie gdyby parzył w jednym czasie 2 kawy mleczne, potrafił robić mleczną piankę oraz ciepłe mleko. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Offline Endriiu13

• Ekspres: Ascaso steel uno-3
  • Młynek: 1Zpresso, Ascaso steel
Odp: Ekspres do kaw mlecznych - prosty w utrzymaniu - do 3000
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopad 2025, 09:26:23 »
W tej kwocie ja nabyłem Jurę C3 wraz z firmowym spieniaczem i jestem zadowolony, zwłaszcza żona. Obsługa uproszczona do minimum jak na automat. Odchodzi czyszczenie wrażliwego na bakterie systemu mlecznego, jeden przycisk i jest kawa, równocześnie spieniacz robi swoje i to doskonale.
Minimalizm w wyglądzie, ale ma wszystkie ustawienia aby dopasować efekt końcowy do preferencji. Ja zawsze miałem kolbę, więc pewien niedosyt pozostaje, ale jestem mile zaskoczony.
Wada-jak dla mnie to zużywa dużo wody- płukanie.

Offline Faustmok

• Młynek: Commandante
Odp: Ekspres do kaw mlecznych - prosty w utrzymaniu - do 3000
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Grudzień 2025, 19:34:31 »
Podbije wątek. Też się zastanawiam i wybór jak na razie padł na DeLonghi eletta Explore albo MELITTA LATTE SELECT  f63. Jura e8 odpadła ze względu na cenę serwisu, wmf jest używka na forum (zastanawiam się). Chodzi o możliwie jak najlepsze espresso, cafe crema i kawy mleczne. Będzie używany do espresso i kawy mlecznych flat/ cappu/ latte. Istotne jest co da się wyciągnąć poprzez personalizacje.Napoje zimne - super jako dodatek ale nie wymóg. Poczytalem forum i te dwa mnie interesują. Proszę doradzić. Jeżeli ktoś ma ZADBANA, I regularnie odkamieniana używkę to też ok. Dziękuję

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi