Autor Wątek: Kawa Hayb w dobrej cenie  (Przeczytany 7943 razy)

Offline Tajemniczy don Pedros

Odp: Kawa Hayb w dobrej cenie
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Październik 2025, 08:46:56 »
 "Płacę za nia 125 zl i jeśli ktoś jest chętny, to również za tyle mu odsprzedam."

Podobno większość ludzi nie rozumie, że w momencie przekroczenia bramy salonu samochodowego ich auto traci na wartości 20/30 %
Trochę wieje od morza :/

Offline tytoos Mężczyzna

• Ekspres: Torre 2B, Rota v2
  • Młynek: E37S, C40 IH, J-Max
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Październik 2025, 11:10:32 »
Nikt nie zmusza do kupienia nowego auta.
Tak samo ja Autor wątku nie zmusza. Pisze: kto chętny.

Offline krystians Mężczyzna

• Global Moderator
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, B75, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Ode2
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Październik 2025, 11:35:18 »
Panowie: dziękuję za te piękne świadectwa.

Tak łatwo być złośliwym, mimo wszystko polecam takie ćwiczenie żeby czasem na chwilę się zatrzymać i pomyśleć dłużej o tym jaką tworzymy rzeczywistość.

Offline Bazyl

• Ekspres: AVX Hero Pro-X, AVX Snow White, Picopresso, Aeropress, Phin, Hario V60, Bialetti Venus 4tz, Hario Mizudashi
  • Młynek: 1zpresso JX Pro, Starseeker e55Pro
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Październik 2025, 12:42:29 »
Natomiast teraz jestem w szoku. Nie wiem czy taka jest natura polaka, że myśli, że każdy chce mnie oszukać, każdy to zlodziej ? czy o co to chodzi ?

Ponieważ wszystko wskazuje, że to jednak ja jestem motorem napędowym tej dramy, na wstępie chciałbym podziękować za wnikliwą psychoanalizę oraz doskonałe zdiagnozowanie przyczyn, dla których zamieściłem swoje dwa komentarze. Pokazałem tańszą opcję (szczególnie dla ludzi spoza Krakowa, bo jeszcze wysyłka), to się dowiedziałem, że pewnie stara. Drugim linkiem potwierdziłem, że nie, a w zamian zostałem zawistnym "polakiem", co to sam nie skorzysta i drugiemu nie da, a tak w ogóle to mam faktury na moją uczciwość.

Żeby była jasność. @dawiddawido cały czas sugerujesz, że to Ty robisz komuś uprzejmość, bo raz, że "w dobrej cenie", a dwa że "sam bym brał od takiego człowieka, bo (...) bym miał taniej". Otóż nie, nie miałbyś. Gdyby przekaz był taki, że z jakichś tam, nieistotnych dla mnie, powodów, przeszacowaliście i nie chcecie, żeby się ten hayb zmarnował, weźcie odkupcie, sam kupiłbym pierwszy kilogram. Tyle z mojej strony.

Offline dawiddawido Mężczyzna

• Ekspres: Sage Barista Pro, Aeropress go, v60
  • Młynek: Timemore C2, Comandante c40 Mk4
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Październik 2025, 12:47:55 »
To pewnie w coffedesk nikt kawy nie kupuje lub konesso, skoro na allegro nalazłeś kogoś tańszego ;)
Cytuj (zaznaczone)
Tyle z mojej strony.

Dzięki ;)

Czyli jeśli ktoś byłby chętny, zapraszam do kontaktu. Co do ceny, możemy się dogadać

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi