Autor Wątek: ekspres do kawy automatyczny  (Przeczytany 4777 razy)

Offline miglanc1005

Odp: ekspres do kawy automatyczny
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Lipiec 2024, 20:39:53 »
dziękuje Panowie za dyskusje a możecie podać ze 3 modele z których mógłbym wybrać sobie jeden? Takie najbardziej warte uwagi

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lipiec 2024, 09:42:05 »
99% WoKowiczów nie ma u siebie, w kuchni automatu, żeby Ci podać konkretny model i zapwenić, że ten jest The Best. Wg mnie najtańszy-najlepszy to Jura c8 (obecnie 4k) w kwestii espresso, bo na mleku z automatu to się nie znam. Musisz trochę sam się wysilić i przewertować internet. Podałem Ci propozycje wynikające z mojego obcowania z różnymi automatami, gdy po znajomości komuś je ustawiałem, ale nie mogę napisać, że przeprowadziłem kompleksowy test, a tylko, że jeden robi lepsze, a drugi gorsze ekspreso.
« Ostatnia zmiana: 19 Lipiec 2024, 09:53:39 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Offline kathumax

« Odpowiedź #17 dnia: 20 Lipiec 2024, 23:59:43 »
O, już usuwamy posty? Ciekawe, wolno polecać tylko jurę i wmf, ew. krupsa, a inne marki nie? i to ma być ta bezstronność forum....

No ale skoro koleś wyżej już przyznał, że nie zna się na ekspresach (to po co zabiera się za polecanie), to może tym razem nie zniknie post z sensownymi propozycjami. Bo polecanie ekspresu za 4k pln komuś, kto szuka modelu za mniej więcej połowę tej kwoty nie służy niczemu innemu tylko podbijaniu sobie ego.

dziękuje Panowie za dyskusje a możecie podać ze 3 modele z których mógłbym wybrać sobie jeden? Takie najbardziej warte uwagi

Powtórzę - bo akurat ja pojęcie o ekspresach mam - w tej cenie szukaj Nivony 820/821, ew. serii 790 lub Melitty Passione, a jak dostaniesz - CI Touch, to ciągle najlepszy ekspres w cenie do ok. 3k pln. Jeżeli z jakichś powodów wolisz inne marki - to Siemens lub Philips też do takich zastosowań będą ok. Odpuść sobie na pewno Krupsa.
Informacja kontekstowa od moderatora:
Kathuamax nie przedstawił nigdy dowodów na wyższość ceramicznych żaren względem stalowych, w popularnych urządzeniach automatycznych do zaparzania kawy. Jest to jego prywatna opinia.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Lipiec 2024, 07:07:47 »
Jedna uwaga. Możesz sobie sprawdzić treść usuniętych rzeczy. Będą nadal z wycieczkami osobistymi, będą kasowane a autorzy nagradzani.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi