Autor Wątek: Kolba do domu na prezent  (Przeczytany 3970 razy)

Offline KiT

• Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Kolba do domu na prezent
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Lipiec 2017, 09:59:46 »
Ech.....

Wywiad był zrobiony co do potrzeb kilkakrotnie, co do przyzwyczajeń też. Znamy się na tyle, że wiem czy coś wciągnie czy nie.
Temat młynka długo rozważałem i początkowy tok myślenia przebiegał, że albo ktoś inny to ogarnie albo adresat prezentu to  sobie sprawi  samodzielnie.

Szkolenie jest w pakiecie. Sam mam papier mogę pokazać, mogą znajomi z CiGS. Inaczej to rodzi frustrację a nie przyjemność.

Inne propozycje: automat jak najbardziej zgadzam się, że to dobry pomysł do firmy lub do sklepowej kawy. Bo wtedy wielkich różnic nie ma.
Mam 3 x Jura w fabryce różnie generacje zetki od siódemki poczynając, kilka kapsułkowców.  Świetne rozwiązanie dla 20+ kaw dziennie na maszynę, lub jako maszyna do sali konferencyjnej do kawy "na żądanie" . Do domu dla 2-4 w normatywnym cyklu i może 6-8 od święta, nie daje nic w zamian, w każdym razie ja tego nie dostrzegam. I nie daje zabawy i przyjemności z przygotowania.
Ciężko się robi espresso na dripie lub przelewem a to jest ulubiona forma kawy adresata, mam chemexa, mam przelew, mam kawiarkę, mam tygielek, więc
 to sprawdziłem.

Temat młynka, tak wiem ale budżet nie pozwala na dwa dobre w moim mniemaniu urządzenia, więc idę w stronę integry widząc wszystkie jej wady.

Tak na marginesie, mam kilku znajomych lubiących i czujących dobrą kawę, ale bez specjalne skrzywienia ideowego w tym kierunku i okazuje się, że ten typ maszyny stoi u nich w domu i w pełni zaspokaja potrzeby, już jakiś czas, czy to La Pavoni, czy Lelit, czy zbliżonej klasy.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi