Autor Wątek: Victoria Lelit kontrolka kawy miga, brak info na wyświetlaczu  (Przeczytany 633 razy)

Offline Furgalad

• Ekspres: Lelit Victoria
  • Młynek: Eureka Mignon Specialita, Nivona Cafe Grano 130
Victoria Lelit kontrolka kawy miga, brak info na wyświetlaczu
« dnia: 22 Październik 2024, 16:09:27 »
Witam,
Czy ktoś podpowie co jest na rzeczy.

Od 2 tygodni w mojej Victorii czasem po włączeniu, na początku nagrzewania się znika wszytko z wyświetlacza, a kontrolki przy przyciskach nie świecą się, tylko przy przycisku do robienia kawy zaświeca się i znika, światełko drży, migocze, zmienia się to po naciśnięciu guzika kawy bądź też  wyłączeniu i włączeniu ekspresu, coś mi się wydaje, że coś się zaczyna psuć.

Od jakiś dwóch trzech miesięcy ekspres podczas nagrzewania się bulgocze syczy wcześniej tego nie było ekspres mam od 9 miesięcy.
Czy ktoś wie o co chodzi? Będę wdzięczna za wskazówki.

Offline uman Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Victoria, kawiarka, aeropress, V60
  • Młynek: Niche, Kingrinder K6, Porlex mini
Odp: Victoria Lelit kontrolka kawy miga, brak info na wyświetlaczu
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Październik 2024, 07:07:01 »
światełko drży, migocze, zmienia się to po naciśnięciu guzika kawy bądź też  wyłączeniu i włączeniu
Jeśli ekspres na gwarancji to wysłać na serwis, jeśli nie to może niech jakiś elektryk/elektronik zajrzy do środka i sprawdzi czy nie ma jakichś słabych styków. Skoro drży i migocze to może być coś tak prostego jak niedokręcony kabelek.

Offline yarek

• Ekspres: Lelit Kate
  • Młynek: Cunill Rumba; Starseeker E55 pro
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Październik 2024, 11:16:07 »
Wygląda, że to jakaś przypadłość Lelitów, Moja  roczna Kate po wysłaniu do serwisu też cierpiała na chroniczne luzy w mocowaniu pompy i młynka, nie wiem czy był to efekt drgań eksploatacyjnych czy następstwa transportowe

Offline Furgalad

« Odpowiedź #3 dnia: 23 Październik 2024, 11:32:20 »
Jak nacisnę guzik do robienia kawy to wszystko wraca tak jak powinno być, jakby ekspres wychodził ze stanu czuwania, tyle że przez rok czegoś takiego nie było, pojawiło się te dwa tygodnie temu. W instrukcji też nic na ten temat nie ma.
Ekspres jest na gwarancji.

Offline Furgalad

« Odpowiedź #4 dnia: 24 Październik 2024, 22:34:41 »
Znam rozwiązanie mojego problemu 😀
Zadzwoniłam do Konesso (tam kupiłam ekspres), żeby zapytać jak zgłosić naprawę gwarancyjną i miła pani zebrała ode mnie informacje o problemie A na drugi dzień odpisała maila, że ekspres wchodzi w stan czuwania i podała rozwiązanie jak to wyłączyć.

Nie mam zielonego pojęcia jak włączyłam tą funkcję, bo to przyciśnięcie trzech przycisków jednocześnie i włączenie przycisku zasilania, więc to musiał być niezły przypadek, że to uruchomiłam, raczej podczas czyszczenia ekspresu. Więc wszystko OK.😀

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi