Autor Wątek: Macap M2M - odkręcona śrubka od uchwytu...  (Przeczytany 1741 razy)

Offline Kawoszman

Macap M2M - odkręcona śrubka od uchwytu...
« dnia: 05 Grudzień 2020, 14:27:48 »
Cześć. Przeczesałem pół internetów i nie mogłem znaleźć porady dotyczącej mojego problemu - zatem nie ma chyba lepszego miejsca by spróbować.
W młynku MACAP M2M próbowałem obniżyć (a nawet w zasadzie się go pozbyć) uchwyt na portafiltr - pech chciał, że jak wykręciłem śrubę to nie mogłem jej wkręcić z powrotem. Po paru nieudolnych próbach, metalowa płytka w której znajduje się dziurka na śrubę spadła (chyba gdzieś na dno obudowy młynka?). Czy mogę śmiało próbować odkręcić dolne śruby i jakoś próbować znów to przywrócić do normalności? Rozbierał ktoś młynek od tej strony?

Offline minero

• Coffee after pizza blog
  • Ekspres: Gaggia Classic 2018/19, AeroPress, Bialetti Venus 2TZ, Bodum FrenchPress, Hario V60.
  • Młynek: Eureka Mignon SD, Macap M5D, Hario Skerton.
Odp: Macap M2M - odkręcona śrubka od uchwytu...
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Grudzień 2020, 16:27:06 »
m5d rozbieralem, nie ma zadnego problemu, sciagasz dolna zaslepke i masz wszystko od dolu. Nawet sie nie zastanawiaj i krec  :taktak:

Offline Kawoszman

Odp: Macap M2M - odkręcona śrubka od uchwytu...
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudzień 2020, 18:31:35 »
m5d rozbieralem, nie ma zadnego problemu, sciagasz dolna zaslepke i masz wszystko od dolu. Nawet sie nie zastanawiaj i krec  :taktak:
Racja, bałem się że coś tam mi może powypadać ale wszystko gra. Dzięki ;-)

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi