Autor Wątek: Kto mi pomoże założyć kawiarnię?  (Przeczytany 1919 razy)

Offline lian Mężczyzna

• Ekspres: Faema E61 Legend, La Cimbali Junior D/1
  • Młynek: Mazzer, La Cimbali Cadet
Kto mi pomoże założyć kawiarnię?
« dnia: 04 Lipiec 2024, 13:28:31 »
Cześć, jestem właścicielem założenia pałacowo parkowego w Kijewie Szlacheckim - po tej nazwie w necie znajdziecie więcej o tym miejscu. Po ostatnim plenerze malarskim stwierdziłem, że warto przeanalizować realia dotyczące utworzenia małej kawiarni. Regularnie nos wściubiają mi turyści, chcą wejść do środka, ja ich przeganiam :) Ale mam jeden salon z wejściem frontalnym, 50m2 w ktorym moglbym zrobic czasowo otwieraną kawiarnię, glownie przy weekendach, gdy tam jestem. Dodam ze w tym salonie będę organizowac wernisaże i wystawy. Nie chce mieć na początku super oferty. Wystarczą mi podstawowe kawy, ze dwa ciasta i żur w kociołku. Poniewasz to jest zabytek, a ja nie mam doświadczenia w gastronomii, to pomyślałem, że może ktoś z Was pomógłby mi zrobić plan formalności. Biznesplan nie jest potrzebny gdyż nie będzie to dochodowe, bardzo w to wątpię. Byłyby to kolejne grosiki dokładane do funduszu remontowego pałacu. Chcę założyć fundację z działalnością gospodarczą i może ona miałaby tę kawiarnię. Chyba że jest sposob zeby w tym szczegolnym przypadku pominą formalności, bo to byloby w ramach zbiórki? Ja o kawie trochę wiem. Od lat używam prywatnie La Cimbali i wiem jak powinna smakowac kawa. Pomieszczenie urządzę sam za grosze. Może ktoś zechce się pobawić? Ale to na priva. Z góry dziękuję.
« Ostatnia zmiana: 04 Lipiec 2024, 18:58:07 wysłana przez Fux »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi