Autor Wątek: Nożyki  (Przeczytany 3779 razy)

Offline kafcio Mężczyzna

• Ekspres: LaMa Micra, Chemex, V60, Kalita, TCA-2, Gene Roaster
  • Młynek: Ceado E37S, Santos#4, e55Pro, 1Zpresso K-max
Nożyki
« dnia: 31 Grudzień 2025, 23:14:32 »
Nożyki jak nożyki, tylko pytanie: co nimi kroisz?

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
Odp: Nożyki
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Styczeń 2026, 02:36:36 »
Nożyki jak nożyki, tylko pytanie: co nimi kroisz?

Wszystko co potrzebuję ukroić/rozkroić o np. taką kaszankę :lol2:

Kaszanka.jpg

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Styczeń 2026, 12:27:36 »
Z innego tematu.

Tylko w ostatnich 10 dniach wydałem +/- 12000zł na takie oto nożyki.

Ze zwykłej ludzkiej ciekawości - 12 tysięcy?! :P

Proszę zerknij tutaj  :taktak:

https://polishcustomknives.pl/category/noze-foldery/4/long/price/asc/0?horizontal

A tamte 2 po bokach to amerykańskie i ich ceny nie schodzą poniżej 3000/4000 zł.
A na dodatek ciężko kupić.

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline Jka57 Mężczyzna

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Styczeń 2026, 17:26:02 »
Z innego tematu :)
Myślę, że dojrzałeś do tej maszynki jako następca Decenta: https://www.strietman.net/ct2 :) Koszt podobny do nożyków, jakość i prostota też.

Paweł zgadza się, zobacz nawet kolorystycznie by podpasowało.

Wszystko widać, bagatelka koszt to tylko 4000zł  :redface: zapłacony w sylwestra w poniedziałek dotarł.

Kamil Długosz ARSEN.jpg

KD ARSEN.jpg

Jka

Offline mlopus Mężczyzna

• Ekspres: HX GRIMAC Baristar SN 000009,Bialetti Experss Mini, LP Abile, LP Europiccola
  • Młynek: Mazzer Luigi Super Jolly DR, 1Zpresso Q2
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Styczeń 2026, 21:42:33 »
Noże są jak plecaki, wiele mi się podoba ale ich nie noszę ;-) Mam kilka i już nie kupuje kolejnych bo jedyny który naprawdę wykorzystuję to ten z wymiarami bagażu podręcznego do tanich linii lotniczych. Noże względnie używam trzy, jeden na kemping do ciężkich prac, jeden EDC na wyjazdy, trzeci właściwie jest rezerwowy i głównie leży ;-) 

Offline kafcio Mężczyzna

• Ekspres: LaMa Micra, Chemex, V60, Kalita, TCA-2, Gene Roaster
  • Młynek: Ceado E37S, Santos#4, e55Pro, 1Zpresso K-max
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Styczeń 2026, 10:32:12 »
Leżenie jest fajne, lubię sobie poleżeć, ale gorzej się czuję jak leży koło mnie coś nieużywane  kawka

Offline Jka57 Mężczyzna

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Styczeń 2026, 10:58:27 »
Każdy ma inne potrzeby, wymagania, mnie tam nie jest za wesoło :redface: że mam w szafie schowane 2dwa młynki, i ich nie używam bo nie mam takiej potrzeby.
Ale za to, nie jest mi przykro jak sobie wieczorem usiądę w fotelu, oglądając siatkówkę pobawię, poklikam, poczyszczę, któryś z noży jakie mam, o np. takie.

20260109_104409_resized.jpg

By je potem schować do szuflady, kuferka, niech sobie znowu jakiś czas tam poleżą.   
Po to tyle lat ciężko pracowałem, bym teraz na stare lata, mógł od czasu do czasu spełnić sobie jakąś zachciankę.

Jka

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Styczeń 2026, 11:11:52 »
Po to tyle lat ciężko pracowałem, bym teraz na stare lata, mógł od czasu do czasu spełnić sobie jakąś zachciankę.
I to należy szanować ;).

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi