Autor Wątek: Promocje, wyprzedaże wszelkiej maści  (Przeczytany 33974 razy)

Offline kawosz17

• Ekspres: mini Gaggia PID
  • Młynek: 1Zpresso J-Max S
Odp: Promocje, wyprzedaże wszelkiej maści
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Lipiec 2024, 20:53:08 »
Nie napisałem, co chciałem napisać 😜
Ciekawe w jakich butach ćwiczył ten kenijczyk?

Offline Szczympek Mężczyzna

• Ekspres: Rota + alternatywy
  • Młynek: Comandante, E65GBW, X54, Arco w drodze.
« Odpowiedź #106 dnia: 21 Lipiec 2024, 12:53:16 »
Widziałem u podróżnika na YT. W Kenii jest miasto Iten. Bym to przyrównał do naszej Spały. Miasto słynie z biegaczy. Nasi też tam jeżdżą na obozy. Podróżnika zaczepił po prostu jakiś gościu. Jutuber pyta się co robisz. On że biega maratony. Kiedyś pobiegł, spodobało mu się i zaczął. Na pytanie jaki ma czas? 2.15 Podróżnik w szoku ale lokals mówi, żeby mieć managera trzeba biegać w granicach 2.06-05
Iten to Polska szklarska Poręba. Minimum na igrzyska to 2:08:10, cały sztab jest za takim zawodnikiem, (żaden Polak tego nie osiągnął przez ostanie 4 lata). Kenijczycy biegający po 2:15 jeżdżą po Europie, wygrywają mniejsze biegi, inkasują kilka tysięcy euro nagrody za trochę ponad 2 godziny wysiłku, kilka tygodni odpoczynku i następny bieg. Nawet ostatnio taki przypadek był w Polsce. W sobotę bieg w Czechach - na podium trójka rodzeństwa z Kenii, w niedzielę w Polsce - na podium ci sami zawodnicy. Mnóstwo biegaczy poniżej 2:25 ma manago, sponsorów i często sztab.
A Kenijczyk pewnie  biegał w Alphafly bo Nike jest głównym sponsorem obozów w Iten.

Youtuberzy to najmniej wiarygodne źródło informacji na świecie. Każdemu kto powtarza te głupoty mocno współczuję.
« Ostatnia zmiana: 21 Lipiec 2024, 13:38:17 wysłana przez Szczympek »
WITAM I POZDRAWIAM :)

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
« Odpowiedź #107 dnia: 21 Lipiec 2024, 13:40:45 »
Youtuberzy to najmniej wiarygodne źródło informacji na świecie. Każdemu kto powtarza te głupoty mocno współczuję.

Sama prawda.
Jeżeli pozwolisz to umieściłbym to sobie w podpisie.

Jka
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

Offline kawosz17

« Odpowiedź #108 dnia: 21 Lipiec 2024, 14:17:14 »
Sądziłem, że on biegał nawet i na boso. A z tym czasem i managerem, to sam mówił do kamery. Nie chciało mi się tego weryfikować

Offline Szczympek Mężczyzna

• Ekspres: Rota + alternatywy
  • Młynek: Comandante, E65GBW, X54, Arco w drodze.
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Lipiec 2024, 15:07:51 »
Wystarczy imię i nazwisko wpisać w world athletics. Druga sprawa, jeśli biega 2:15 w Iten, na wysokosci 2400m, bez butów, na piachu - to osobiście kupię mu Adiosy pro, zabiorę do Rotterdamu i podam się za managera, bo taki pobije rekord świata bez najmniejszego problemu.

Ciekaw jestem co reklamował ten youtuber. Pewnie vivo albo inne amerykańskie dziadostwo.
WITAM I POZDRAWIAM :)

Offline kawosz17

« Odpowiedź #110 dnia: 21 Lipiec 2024, 15:35:25 »
Nie wiem

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #111 dnia: 22 Sierpień 2024, 20:37:13 »
W porządku ten zestaw? Czy przy jego pomocy laik da radę, bez problemów zrobić znośny przelew?

https://www.coffeedesk.pl/product/24747/Hario-Outdoor-Coffee-Basic-Set-Zestaw-Akcesoriow-Kawowych-Z-Torba
》tertium non datur《

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: Mazzer SJ V Pro Electronic, etzMAX Light T, Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #112 dnia: 22 Sierpień 2024, 20:45:02 »
Znośny przelew to można zrobić za ułamek tej kwoty ;)

Najtańszy plastikowy V60, jakaś tania konewka, filtry i wio, więcej nie trzeba.

W życiu bym nie zapłacił nawet tej "promocyjnej" ceny, a pełna to śmiech na sali... ;)

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #113 dnia: 22 Sierpień 2024, 20:50:42 »
Ok, dzięki.
》tertium non datur《

Offline Jka57 Mężczyzna

• Ekspres: Kolbowy (popsuty), automatyczny, przelewowy i kilka innych do przelewania
  • Młynek: 3 elektryczne + 1 ręczny (wielki)
« Odpowiedź #114 dnia: 22 Sierpień 2024, 20:58:46 »
Znośny przelew to można zrobić za ułamek tej kwoty

Najtańszy plastikowy V60, jakaś tania konewka, filtry i wio, więcej nie trzeba.

Skoro jest zapotrzebowanie to może jutro w K/S wystawię takie coś o czym piszesz w powiedzmy 115zł. :redface: :taktak:

Jka

Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....

« Odpowiedź #115 dnia: 23 Wrzesień 2024, 21:32:53 »
W porządku ten zestaw? Czy przy jego pomocy laik da radę, bez problemów zrobić znośny przelew?

https://www.coffeedesk.pl/product/24747/Hario-Outdoor-Coffee-Basic-Set-Zestaw-Akcesoriow-Kawowych-Z-Torba
Jednak po obniżce o dodatkowe 50zł., tj  za 299 skusiłem się, bo "ładny" i solidny dripper ma być jako dodatek do prezentu dla córki, a ja przytulę czajniki i torbę na wypady z porcelanową Melittą 😁
« Ostatnia zmiana: 23 Wrzesień 2024, 21:48:31 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Offline kitsune

• Ekspres: AVX Snow White, Kawiarka GAT 4tz, V60
  • Młynek: Timemore C3, ITOP-03

Offline cezary.pl

• Ekspres: Superkop + inne alternatywne urządzenia.
  • Młynek: Comandante C40 MK4 + Red Clix, G-micron DLC
« Odpowiedź #117 dnia: 15 Listopad 2024, 13:04:55 »
w lidlach od jutra takie pojemniczki:
https://www.lidl.pl/p/livarno-home-sloiki-do-przechowywania-ze-szczelnymi-pokrywkami-zestaw-2-sztuk/p100381223

Fajne, kupiłem sobie. Tylko że, 1 kg ziaren mieści się dopiero w obydwu zbiornikach.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi