Autor Wątek: MACAP M5H z OLX za 500 - warto ?  (Przeczytany 2594 razy)

Offline Marcino

MACAP M5H z OLX za 500 - warto ?
« dnia: 21 Marzec 2017, 22:13:28 »
Niestety okazało się, że nadal potrzebuję młynka. Poliuretanowy wydruk pekł po próbie zamontowania na żarnie i nie chce mi się już babrać z tym g...nem. Pozostaje kupić młynek. Jako, że zasoby mam ograniczone głębokością kieszeni i logiką, mam wybór między nowym porównywalnym do Severina lub używką do 4-5 stów.
Stąd pytanie o ten młyn co w temacie ...

Offline Jeżyk

Odp: MACAP M5H z OLX za 500 - warto ?
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Marzec 2017, 22:24:04 »
A nie rozważałeś tego? https://www.olx.pl/oferta/okazja-elektryczny-mlynek-do-kawy-bodum-CID628-IDkkFla.html#459df7f9d7
oczywiście najlepiej byłoby obejrzeć. Ale cena, jeśli faktycznie prawie nówka, wydaje się bardzo dobra.  ten Bodum ma żarna stożkowe i całkiem niezłe opinie na forum. Poszukaj. Ten Macap też niezły, musisz jednak liczyć się z wydatkiem na żarna i może łożyska.
Nienawidzę wrednych ludzi, namawiających innych do swoich głupich przekonań.

Offline Marcino

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Marzec 2017, 22:59:12 »
nawet go nie zauważyłem :) ale jak już go podesłałeś, za co dziękuję to napisz czemu jest lepszy od np nowego Severina za 250 ?

Offline donkiszot Mężczyzna

• Ojciec Chrzestny
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marzec 2017, 23:10:26 »
Nie powinien być, bo to to samo w innej obudowie.

Jeśli masz miejsce na macapa, jeśli nie przeszkadza Ci, że częściej trzeba będzie go czyścić, że więcej kawy zostanie w zakamarkach, jeśli jest szansa, że wszystko z nim ok, to nie ma się nad czym zastanawiać, bo go zaraz nie będzie.

Offline Jeżyk

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marzec 2017, 23:18:21 »
http://forum.wszystkookawie.pl/index.php?topic=816.15
Tu jest dyskusja o wyższości jednego nad drugim. I trzecim. Ale tak jak Don napisał, bierz Macapa. Porównania nie ma żadnego.
Nienawidzę wrednych ludzi, namawiających innych do swoich głupich przekonań.

Offline Marcino

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marzec 2017, 08:07:09 »
http://forum.wszystkookawie.pl/index.php?topic=816.15
Tu jest dyskusja o wyższości jednego nad drugim. I trzecim. Ale tak jak Don napisał, bierz Macapa. Porównania nie ma żadnego.

przeczytałem. dowiedziałem się niewiele więcej niż wiem ;)
weryfikacja stanu tego młyna z OLX prosta nie jest, bo w moim przypadku wyprawa do Krakowa i z powrotem to 3 stówki i cały dzień w plecy. Robi się w tym momencie 800. Więc może za niecałe 800 kupić nowego Challenge ? Najprościej było by kupić coś w stylu Severina ale teraz już boję tych plastikowych gó..wienek w środku. Kupie młynek za 250, a za pół roku kupię znowu kolejny za 250 ... Nic mnie tak nie wkurza jak projektowanie pod zje..nie się :(
jakbycie mieli wybrać miedzy młynkami z załącznika, to który ? ;)
« Ostatnia zmiana: 22 Marzec 2017, 11:31:07 wysłana przez DrUsagi »

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi