Autor Wątek: Saeco vs delonghi  (Przeczytany 31538 razy)

Offline tipmaniak

Odp: Saeco vs delonghi
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Czerwiec 2016, 21:01:57 »
Up tak dokladnie pisze "Zapomnij o czyszczeniu

Regularnie czyszczenie ekspresu sprawia, że kawa zawsze smakuje doskonale. W tym modelu obieg kawy czyści się automatycznie przy każdym włączeniu i wyłączeniu ekspresu, dzięki czemu nie musisz o tym pamiętać."

Offline MichalCz Mężczyzna

• Użytkownik komercyjny
    • www.kawomaniak.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Czerwiec 2016, 21:10:22 »
Poeta mial na myśli płukanie i tak jak pisałem wcześniej nic nie dzieje sie samo coś trzeba wrzucić, wlać itp Nie wierz sprzedawcą. Jak wybrałeś model zadzwoń do serwisu może trafisz kogoś normalnego i opowie wszystko. Myśle, że to bardzo dobry sposób by poznać dokładniej sprzęt
www.kawomaniak.pl Kawa i akcesoria

Offline tipmaniak

« Odpowiedź #17 dnia: 28 Czerwiec 2016, 21:18:23 »
Aha, czyli jednym slowem sciema :D MichalCz a możesz napisać duzo jest pracy przy czyszceniu ekspresu po uzyciu mleka ?

Offline MichalCz Mężczyzna

• Użytkownik komercyjny
    • www.kawomaniak.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Czerwiec 2016, 21:22:43 »
Nie jest oczywiście niwykonalne ale.. Czasem trzeba poszukać szparek, szczalinek dziurek itd. Ogólnie rzecz ujmując to nie jest trudne długi czy coś w tym stylu, bardziej chodzi o systematyczność. Najczęściej trzeba coś przekręcić wyjąć i opłukać
www.kawomaniak.pl Kawa i akcesoria

Offline tipmaniak

« Odpowiedź #19 dnia: 28 Czerwiec 2016, 21:37:24 »
Takie pozadne oczyszczanie to ja rouzmiem :) A może ktoś sie wypowiedzieć kto ma taki ekspres z spieniaczem i co trzeba tam zrobić zeby wyczyścić po mleku ? To w sumie obojetnie czy ja przeplukam jakas czesc z ekspresu czy osobny spieniacz :)

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Czerwiec 2016, 22:21:53 »
tipmaniak jeśli chcesz to możemy się zdzwonić i dokładnie Ci wytłumaczę na jakiej zasadzie działa czyszczenie, płukanie, odkamienianie itp ekspresu na przykładzie nivony ale we wszystkich wygląda to bardzo podobnie. Jak coś to wyślij priv
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Offline tipmaniak

« Odpowiedź #21 dnia: 28 Czerwiec 2016, 22:31:39 »
Zadaje tyle pytań, ponieważ ekspresu nie bede tylko ja używał:) Babcia 67 lat. Jak będzie to za bardzo skomplikowane to nie da sie rady. Dlatego tyle pytan :)

Po waszych poradach i pomocy wybralem model nivona 767. Jest w super cenie w rtv :)
Jeszcze mnie kuszą te jury niby kawy z tego ekspresu sa lepsze. Mam możliwość zakupu jej w de to duzo taniej wychodzi :)

Offline roger

• Ojciec Założyciel
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Czerwiec 2016, 00:37:09 »
Hmm jeśli chcesz robić jak najmniej to zainwestuj w model 8xx - tam płukanie i czyszczenie spieniacza do mleka jest dużo bardziej proste. Jeśli będziesz używał tej funkcji od razu po spienianiu to spokojnie nic Ci nie grozi ✌️
www.akcesoriabaristy.pl
kawa / herbata / ekspresy / młynki / akcesoria
Rabat forumowy wynosi -10% / kod rabatowy: WOK10

ROCKET ESPRESSO - Autoryzowany dystrybutor w PL

Offline tipmaniak

« Odpowiedź #23 dnia: 29 Czerwiec 2016, 10:29:18 »
Tak tylko seria 8 kosztuje już 4tys w gore :)

Wybór już padl na nivona 767 w rtv za 2890zl cen tez calkiem niezla ☺ Dobry wybór?

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Czerwiec 2016, 10:58:13 »
Cena może i dobra - ale sprawdź 2 razy bo mi się 3299 pokazuje  :evil:

Od tańszej 757 chyba rożni się pojemnikiem do mleka - nie lepiej/taniej rurkę do kartonu z mlekiem wetknąć? Albo do dzbanka/szklanki?
LMWDP #469

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Czerwiec 2016, 11:25:45 »
Mieli chyba jakąś promocje nocną   :wow2:
Główną różnicą 757 i 767 jest kolor, który dla wielu osób odgrywa znaczącą rolę :D a i dodatkowy program moja kawa, wyciszenie młynka i termos o którym wspomniał DrUsagi
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Offline tipmaniak

« Odpowiedź #26 dnia: 29 Czerwiec 2016, 11:31:17 »
Wczoraj od 21.00 do dzisiaj rana 9.00 byla promocja :) 767 tez ma rurkę do mleka :)

Offline tipmaniak

« Odpowiedź #27 dnia: 30 Czerwiec 2016, 09:13:47 »
Dziękuję wszystkim za porady, podpowiedzi ☺  Model wybralem nivona 767 ☺ Pozdrawiam. Jak cos mogę odp na pytania fotyczne ekspresu :)

Offline Katarzyna

« Odpowiedź #28 dnia: 12 Lipiec 2016, 17:52:08 »
Witam kupiłeś już ekspress? Jak się sprawuje? Pozdrawiam!

Offline tipmaniak

« Odpowiedź #29 dnia: 14 Lipiec 2016, 22:18:42 »
To jest moj pierwszy ekspres, dlatego zbytnio nie mam porównania:) Ale moge śmiało odp na jakies konkretne pytanie :) Ogolnie jestem zadowolony. Jedna rzecz co mnie denerwuje to, ze pod latte macchiato nie zmieszczą sie standardowe szklanki:(((

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi