Autor Wątek: Smaki Italii by Isiek  (Przeczytany 10343 razy)

Isiek

• Gość
Smaki Italii by Isiek
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Maj 2016, 15:36:15 »
Oczywiście Antonio, nie chciałem w żaden sposób urazić, to są jak zaznaczyłem moje (no i mojej żony) odczucia, rajd po singlach, mieszankach dopiero rozpocząłem, dużo ziaren przede mną i masz rację, uczę się i odkrywam, staram się wracać do wypróbowanych smaków tak aby nie stracić orientacji. Może zbyt zdecydowanie skrytykowałem, sorki, nie bierz tego do siebie, jestem dopiero majtkiem pokładowym, może po prostu nie byłem jeszcze gotowy na tak silną naturalność.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2016, 16:03:21 wysłana przez DrUsagi »

Offline DrUsagi Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Smaki Italii by Isiek
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Maj 2016, 16:04:49 »
Myślę że nikt się nie obraża/uraża. Po prostu każdy z nas jest inny i nie każdemu to samo smakuje. Inaczej było by strasznie nudno :)  kawka
LMWDP #469

Offline Antonio Mężczyzna

• Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Maj 2016, 16:36:22 »
Dokładnie tak :). Porównałbym podróże z kawą do podróży po muzeach świata. Koniecznie trzeba zobaczyć dzieła Botticellego we Florencji. Trudno się nim nie zachwycać. Ale przecież jest to zupełnie inne malarstwo, zupełnie inny świat niż obrazy Picasso w Prado. Jedno i drugie może być piękne, choć stylistyka jest zupełnie inna, inne czasy, inne uwarunkowania w trakcie powstawania dzieł artystów.

Offline musick

• Ekspres: Rocket Cellini V3 PID, Hario V60-02
  • Młynek: Quamar M80E, Ascaso i-2 mini
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Maj 2016, 20:56:37 »
Uzupełnię ranking bardzo subiektywny, bardzo subiektywnie odczuwanych smaków
2. Powrót do słonecznej Italii- New York ekstra- naprawdę naprawdę broni się, nie przypalona, do espresso nawet chyba najlepsza
3. Guatemala cobain- ekstra, naprawdę, świetnie akcentowana i do espresso i z mlekiem
Ze swojej strony moge tylko potwierdzic opinie o Guatemala Cobain. Na ta chwile moj numer 1, chociaz jeszcze wiele zieren przede mna.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi