Autor Wątek: Zmiana Delonghi Dynamica Start na coś inszego.  (Przeczytany 746 razy)

Offline KTOSIK80

• Ekspres: DELONGHI DYNAMICA START
Zmiana Delonghi Dynamica Start na coś inszego.
« dnia: 08 Wrzesień 2025, 16:17:35 »
Sie ma.
Od kilu lat używam ekspresu Delonghi Dynamica Start i nie narzekam ( choć głośny jest ) , ale chciałbym spróbować czegoś innego. Ogólnie piję czarne ,mocne kawy ,więc ten był jak znalazł , z resztą to mój pierwszy ekspres. Noszę się z zamiarem kupna czegoś nowego do 3500-3800 zł , również do kaw mlecznych których reszta domowników się domaga. Zależy mi żeby pojemnik na wodę był jak największy i konserwacja był bezproblemowa, wcześniejszy odkamienialem i czyściłem regularnie ,używałem wody z dzbanka filtrującego itd. Zastanawiałem się nad NIVONA 791 ,  a nawet SIEMENS EQ700 .
Od tego szukania mam w głowie kociokwik i stwierdziłem ,że zapytam kogoś kumatego w temacie ,czyli foumowiczów   :)
Polecicie coś solidnego ?

Offline MacJaro Mężczyzna

• Ekspres: LA Marzocco Linea Mini R
  • Młynek: Fiorenzato F64 Evo Sense Dark-T GBW
Odp: Zmiana Delonghi Dynamica Start na coś inszego.
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Wrzesień 2025, 03:07:55 »
Dołóż trochę i kup Nivonę 8101. Nowy model zaparzacza (o niebo lepsza kawa niż z pozostałych modeli Nivony) 5 lat gwarancji po rejestracji produktu.
cena 4100,- Kawy czarne super, mleczne również. Prosty system czyszczenia systemu mlecznego. W/g mnie obecnie w tych pieniądzach nie ma niczego lepszego na rynku.
coffe, jazz & święty spokój ;)

Offline KTOSIK80

• Ekspres: DELONGHI DYNAMICA START
Odp: Zmiana Delonghi Dynamica Start na coś inszego.
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Wrzesień 2025, 11:10:39 »
Faktycznie warto dołożyć , ekspres od razu mi się spodobał , konserwacja bajka a to,że pojemnik na wodę jest trochę mniejszy to pikuś  :D
Taki sprzęt kupuje się na lata i jeszcze 5 lat gwarancji to jest super, dzięki za polecajkę , wolę szukać informacji na forach niż czytać sponsorowane materiały :ok:

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi