Dzień dobry,
po wielu latach picia "fusiastej" kawy dojrzałam do decyzji o zakupie ekspresu automatycznego.
Mój pierwotny wybór padł na KRUPS, bo mama ma i w sumie jest zadowolona

ALE wiem wiem, że nie polecacie tej firmy stąd mój post. Byłam zdecydowana na model KRUPS INTUITION ESSENTIAL EA8708 i szukając opinii trafiłam na Wasze forum.
Kilka słów o mnie: piję kawę 2-3 razy dziennie, mąż nawet mniej. Ja piję kawę czarną, może raz na pół roku z mlekiem. Mąż pije z mlekiem, ale nawet jak korzystał u mojej mamy z ekspresu to i tak tylko dolewał mleko, bo nie chciało mu się myć rurek itp. Stąd mój wstępny wybór padł na ekspres z dyszą.
Posiadałam dawno temu ekspres kolbowy, ale teraz jestem nastawiona na automat, typu rano wstaję, wciskam przycisk i zaraz mam pyszną kawę

Czy możecie w takim razie polecić jakiś ekspres (chyba z dyszą na mleko), fajnie jakby robił Americano (nie znam się na tych nazwach kaw, ale ta przeważnie mi odpowiadała). Nie wiem czy cena 2000 to realna cena na jakiś fajny ekspres ale liczę, że tak. Jeśli trochę przekroczy to też rozważę, ale fajnie jakby było bliżej do 2000 niż do 3000
![Grin [emoji38]](https://forum.wszystkookawie.pl/Smileys/default/grin.gif)