Dziękuję za odpowiedzi. Oczywiscie włączałem i wyłączałem bojler licząc, że grzałka się "odblokuje" ale nic z tego. Sklep poinformował mnie, że wysyłają mi w ekspresowym tempie nowy egzemplarz a ten mam przygotować na poniedziałkowy odbiór kuriera. Martwiłem się bardzo, bo czas oczekiwania w sklepie na nowy egzemplarz to 4-8 tygodni, ale chyba mają cos "pod ladą", albo producent się postarał. W każdym razie jeżeli nowy dojedzie w przyszłym tygodniu i będzie działał, będzie bardzo dobrze. Wpadki się mogą zdarzyć każdemu, wiadomo klient ma prawo być bardzo rozczarowany, ale sytuację ratuje profesjonalizm sprzedawcy i producenta.
Początkowo miałem odesłać sprzęt do naprawy w trybie priorytetowym z propozycją ekspresu zastępczego, ale pół godziny później otrzymałem informację o zmianie decyzji i wysyłce nowego egzemplarza. Noc wczesniej wypełniłem formularz kontaktowy na stronie producenta, wyraziłem swoje rozczarowanie i zapytałem w nim o kontrolę jakosci. Być może miało to wpływ na nieoczekiwanie wsparcie z Włoch. Otrzymałem odpowiedź abym w pierwszej kolejnosci zwrócił się do sprzedawcy, a gdybym nadal miał problemy abym podał im nr seryjny. W każdym razie miło, że w tych czasach są firmy, które załatwiają sprawy jak trzeba. Zakładam, że ekspres został faktycznie wysłany i już będzie z nim wszystko w porządku. Oczywiscie podzielę się swoimi dalszymi doswiadczeniami.