Autor Wątek: Millab E01  (Przeczytany 838 razy)

Offline Cookiemonster

Millab E01
« dnia: 14 Styczeń 2025, 08:39:04 »
Cześć, od ok. 2 m-cy używam młynka elektrycznego Millab E01. Ostatnio zauważyłam, że na pokrętle do regulacji grubości mielenia ziarna są luzy. Wydaje mi się, że początkowo ich nie było. Natomiast szukam mądrej głowy, która byłaby w stanie stwierdzić, czy takie luzy są czymś normalnym dla młynków, czy może jednak powinnam sie pokusić o reklamację.
Załączam nagranie jak problem wygląda:

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
Odp: Millab E01
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Styczeń 2025, 10:49:37 »
Hej, a óska jest zblokowana w tym czasie?
Witam, witam i o zdrowie pytam!

Offline Cookiemonster

« Odpowiedź #2 dnia: 14 Styczeń 2025, 15:26:12 »
hmm..nie widzę żadnego elementu, który pozwoliłby zablokowac cokolwiek. Nawet przy pokrętle skręconym na zero element jest w dalszym ciągu ruchomy.

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Styczeń 2025, 10:11:58 »
No tak, od góry jest "czapeczka", w instrukcji jest wyraźne info żeby nie rozkręcać młynka i nie naprawiać na własną rękę ;(

Offline Cookiemonster

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Luty 2025, 09:00:08 »
No więc.. zgłosiłam do działu technicznego sprzedawcy problem z rozregulowaniem ustawienia stopnia zmielenia ziaren. Tzn. żeby uzyskać odpowiedni stopień zmielenia na potrzeby espresso muszę użyć najniższe możliwe ustawienie. Wcześniej było to jakieś 6 klików więcej. 3 miesiące używania na jakieś 17 g kawy dziennie. Oto odpowiedź od sprzedawcy:

"Dzień dobry,

uprzejmie informuję, że skonsultowałam zgłoszenie z producentem. W tym przypadku użytkowania młynka dochodzi do naturalnego zużywania się żarna, dlatego na tym samym ustawieniu młynek może zacząć mielić w inny sposób. Jest to normalne zużywanie się żaren. Młynka nie ma możliwości skalibrować.

Pozostaję do dyspozycji"

Także wychodzi na to, że urządzenie przeznaczone jest do postawienia na półkę w formie ozdoby.

Offline matgru93

• Ekspres: Kalita 185/ Melitta Look Timer/ Bialetti New Moka Induction/ Flair 58+
  • Młynek: Timemore Chestnut C2/ Wilfa Svart CGWS-130B/ Kinu M47
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Luty 2025, 09:49:07 »
Brzmi jak niezła bzdura, ja bym reklamował z tytułu niezgodności towaru z umową (jeśli zakup na os. fiz.) i żądał wymiany.

« Odpowiedź #6 dnia: 07 Luty 2025, 11:04:04 »
No więc.. zgłosiłam do działu technicznego sprzedawcy problem z rozregulowaniem ustawienia stopnia zmielenia ziaren. Tzn. żeby uzyskać odpowiedni stopień zmielenia na potrzeby espresso muszę użyć najniższe możliwe ustawienie. Wcześniej było to jakieś 6 klików więcej. 3 miesiące używania na jakieś 17 g kawy dziennie. Oto odpowiedź od sprzedawcy:

uprzejmie informuję, że skonsultowałam zgłoszenie z producentem. W tym przypadku użytkowania młynka dochodzi do naturalnego zużywania się żarna, dlatego na tym samym ustawieniu młynek może zacząć mielić w inny sposób. Jest to normalne zużywanie się żaren. Młynka nie ma możliwości skalibrować.

Pozostaję do dyspozycji"

Także wychodzi na to, że urządzenie przeznaczone jest do postawienia na półkę w formie ozdoby.

"Dzień dobry,

Pozostaję do dyspozycji"

Mega to słabe :/ (sam miałem zakusy na ten młyn, ale wybrałem płaskie żarna) może trzebaby napisać do osoby z forum, ktora reprezentuje firmę i by coś pomogła.
Wiadomo przecież kto jest oficjalnym dystrybutorem tych mlynków w kraju...

Offline Cookiemonster

« Odpowiedź #7 dnia: 07 Luty 2025, 13:32:55 »
Zgłosiłam już reklamację z tytułu niezgodności towaru. Oczekuję raczej zwrotu pieniędzy skoro producent twierdzi, że taka przypadłość młynka. Jak nie pójdzie po mojej myśli to będę wyciągać ciężkie działa. Na ten moment pozwolę sprzedawcy się wykazać.
Są i pozytywy tej sytuacji - młynek przetestowany i jest szansa, że żaden z forumowiczów się już na niego nie natnie.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi