Autor Wątek: Dyskusja o niczym czyli o plastiku i czymś jeszcze  (Przeczytany 2524 razy)

Offline MarVald

• Ekspres: LaMa Micra, Fellow Aiden, Cafelat Robot+NanoFoamer oraz Moccamaster Cup -One (obecnie w pudle)
  • Młynek: Mazzer Philos I200D/I189D, Niche Zero, Comandante C40 MK3, Millab M01
Odp: Dyskusja o niczym czyli o plastiku i czymś jeszcze
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Wrzesień 2024, 22:00:46 »
No ja dla odmiany używam od czasu Mary X dynks do czyszczenia co się nazywa Espazzola ;) Zawsze przed zakończeniem pracy czyszczę nim grupę. Oczywiście to nie pomoże na olejki w prysznicu i konieczność używania produktu typu Cafiza, ale pomaga utrzymać czystość pomiędzy puszczaniem chemii na ślepym sitku ;)

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Wrzesień 2024, 17:08:00 »
@popcorn
@kafcio
@MarVald
@Ma_k
@MacJaro
Jak się czujecie, wiedząc, że Wasze komentarze są o niczym?
》tertium non datur《

Offline popcorn

• Ekspres: tygielek, tygielek, tygielek, Rota, LMLM
  • Młynek: ZP6 Special, Kinu M47, Niche Zero
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Wrzesień 2024, 18:59:06 »
Dawno minęły czasy kiedy przejmowałem się opinią o mnie, czy też o moich postach ;), ludzi inteligentnych, a co dopiero jakiejś sztucznej inteligencji wybitnego moderatora :D.

Zdaję sobie sprawę, że dołączyłem do forum, gdy swoje czasy świetności miało już za sobą, ale pamiętam, że było to kiedyś fajne i ciekawe miejsce, gdzie wiele osób dyskutowało, dzieliło się swoimi poglądami, mogło pożartować i nie tylko.
Moderacja zawsze była jego słabą stroną, ale ten najnowszy moderator z uprawianą przez siebie prywatą, brakiem jakiegokolwiek taktu i podstawowej ogłady to już naprawdę blisko dna :picardpalm:. Dziwię się tylko administratorom, że tego nie widzą, czy nie potrafią wyciągnąć z tego wniosków, ale to oczywiście nie moja sprawa. Mogę też się mylić.
Czyli wracając do Twojego pytania GostRado - nie przejmuję się tym zupełnie :).
Nie myśl samodzielnie, zostaw to ekspertom!

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Wrzesień 2024, 19:30:49 »
👌👌👍👍
Mogę też się mylić.
Nie mylisz się. Dzięki za Twój głos, bo myślałem, że tylko ja tak odbieram tę "AI" 😉
》tertium non datur《

Offline ranGo Mężczyzna

• Administrator
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Wrzesień 2024, 20:00:30 »
ale pamiętam, że było to kiedyś fajne i ciekawe miejsce

Forum tworzą uczestnicy, do kogo to są pretensję. Nie każdego trzymają kawowe opowieści całe życie. Istnieją inne zainteresowania, czas należy poświęcić rodzinie, znajomym. Moderacja jako słaba strona tego forum, chyba tylko dlatego, że użytkownikom na wiele się pozwala.

Przykład:
Mycoffeeshow nie dostał pozwolenia na utworzenie swojego działu, domyślam się, że z powodu tego, że ma finansowe korzyści z promowania produktów na YT, ale jest tam wszystko o kawie. Natomiast, niektóry aż nadto korzystają z okazji, aby zakładać nowe tematy, często niemające żadnego związku z kawą. Zostanie zaostrzony rygor, a rozmowy o innych tematach niż kawa, zostaną ucięte dla wszystkich użytkowników. Nie będzie na Forum nic o polityce, sporcie, muzyce, religii, kulturze, audio, samochodach... Dosyć pretensji w stronę administracji za nadużywanie gościnności. Zostaną suche rozmowy o kawie, sprzęcie, technikach palenia...

p.s
Krystian nie jest moim podwładnym. Nikogo nie dyscyplinuje, nie jest to w moim zakresie zainteresowań. Porozmawiamy o administrowaniu na "wyższym" szczeblu.

Offline Fux Mężczyzna

• Global Moderator
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Wrzesień 2024, 07:54:46 »
@popcorn
@kafcio
@MarVald
@Ma_k
@MacJaro
Jak się czujecie, wiedząc, że Wasze komentarze są o niczym?

Po co jątrzysz? Mało Ci pasków?

Dublujecie posty, które już dawno wybrzmiały w przeszłości bliższej lub dalszej.
O wodzie destylowanej także, o chemii do czyszczenia grupy, itd.

@popcorn, 3maj poziom, ok?

Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi