Ale jak poczekasz chwilę
Z chwili zrobiła się dłuższa aaaaaaaaaaaaaaaa chwilka
ale że dotrzymuje obietnic wyszło co poniżej.
Taka kawa.
Młynek ustawiony tak.
W filiżance wyszło to co widać.
I tak.MŁYNEK Fellow Ode 2 Generacji.
EKSPRES ECM Puristika Stainless Steel Anthracite
Kawa COFFEESITE Espresso NAPOLI w mojej prywatnej ocenie kaw (
4 w 5 stopniowej skali ocen)
21g. mielonki zwarzone/odmierzone
Sitko VST 22g.
Temperatura PID 66°C na termometrze w grupie 63°C
Wilgotność i ciśnienie barometryczne - Nie znane.
Uzysk 46,4g w czasie 17sekund.
To co w filiżance-pijalne brak kwasowości goryczka akceptowalna (mimo że to jest mieszanka 30/70) za to brak "oleistości/gęstości" tego co mam po zmieleniu w pozostałych młynkach, zanim odbiłem krążek, przepłukałem kolbę / grupę i coś tam jeszcze "crema" całkowicie zniknęła kawa taka wodnista bez wyrazu.
Ja jako Jerzy K.
muszę jednoznacznie stwierdzić że przedstawiony tutaj mój sprzęt młynek i ekspres po skręceniu młynka praktycznie do zera na tej kawie jaką pokazałem zrobi kawę ale bałbym się to nazwać
espresso. i tyle albo aż tyle.
Inna sprawa że mnie osobiście szkoda by było tego młynka
"katować" mieleniem na drobnych nastawach, przy tym co pokazałem młynek zrobił się wyraźnie głośniejszy.
Sumując używajmy go do tego do czego jest dedykowany.
Ale się wymądrzałem
Jka