Autor Wątek: Serwis i konserwacja Lelit - kilka pytań  (Przeczytany 5027 razy)

Offline Makgajwer

• Ekspres: Sage Bambino Plus, DeLonghi Esam 420.80TB
  • Młynek: Sage BCG600
Odp: Serwis i konserwacja Lelit - kilka pytań
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Styczeń 2022, 18:57:03 »
Ja odkamieniam jak ekspres zakrzyczy,  średnio po 3 mcach. Leję wodę  dzbanka dafi, bo filtry taniej wychodzą 7 vs 60.
Odnośnie serwisu Konesso: w grudniu  zepsuł mi się młynek.  Na drugi dzień kurier odebrał i po niecałych 3 tyg. miałem w domu nowy, więc wszystko poszło szybko i sprawnie.

Offline Małgorzata07

• Ekspres: Lelit Grace PL81T, kawiarka Bialetti Venus
  • Młynek: Lelit William PL72
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Luty 2022, 22:44:49 »
Mój ekspres niestety nie krzyczał.  ;)
Muszę tutaj dokonać korekty swojej opinii o serwisie Konesso :poklon:  :brawa: Zgodzili się jednak na warunkową naprawę ekspresu w ramach gwarancji. Mam go już u siebie i pięknie pracuje. Tak, że można się dogadać z nimi. Najwyraźniej woda u mnie jest bardziej kamienista niż mi się wydawało i będę częściej zmieniać filtry. Tu na plus dla automatów, bo domagają się same wymiany filtra, ale i tak nie zamieniła bym swojego ekspresu na żaden automat.  :)

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》ALESSI la cupola 1tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》MAHLKÖNIG ek43S Limited Edition: THE ICON nr 937/999 》 1Zpresso K-plus 》
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Luty 2022, 23:05:58 »
Najwyraźniej woda u mnie jest bardziej kamienista niż mi się wydawało i będę częściej zmieniać filtry.
Brita ma dwa rodzaje filtrów: do twardej i bardziej twardej wody.
》tertium non datur《

Offline Michał Mężczyzna

• Konesso.pl
  • Użytkownik komercyjny
    • Konesso.pl
  • Ekspres: La Marzocco linea classic, Lelit Victoria, Faema Enova, Ascaso Dream, Jura, Nivona, Aeropress, V60, Chemex, French Press, Moccamaster
  • Młynek: Nuova Simonelli Mythos One, Lelit William, Ascaso, Casadio enea, Hario, Rhinowares
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Luty 2022, 08:27:40 »
Przepraszam, że dopiero teraz reaguje ale zupełnie uciekł mi ten temat wcześniej :(
@Małgorzata07 cieszę się, że finalnie jesteś zadowolona z naszych usług. Nasza firma jest bardzo otwarta na pomoc klientowi, niemniej czasem wymagane są od nas naprawdę absurdalne naprawy wynikające ze złego użytkowania, nie zapoznania się z instrukcją itd, a potem obarczanie całą winą nas czy producenta  :doh:

Co do samego odkamieniania to obecnie zalecamy, najlepiej środkami puly. Częstotliwość uzależniona od jakości wody oraz stosowania lub nie filtra wody w ekspresie.
Tutaj aktualna instrukcja:
https://www.konesso.pl/data/include/cms/poradniki/Instrukcja_obslugi_ekspresow_lelit_wersja2.pdf?v=1644149020999
http://www.konesso.pl - Sklep z kawą, herbatą i ekspresami & Serwis ekspresów do kawy
wok - kod na 7% rabatu na kawy i akcesoria
wysylkawok - kod na darmową dostawę

RABAT na ekspresy i młynki przydzielam indywidualnie w zależności od modelu i marki.

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi