Autor Wątek: Przelew z wbudowanym młynkiem lub osobno do 1000zł  (Przeczytany 6023 razy)

Ramkan

• Gość
Odp: Przelew z wbudowanym młynkiem lub osobno do 1000zł
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Maj 2025, 09:07:37 »
Pozaginaj filtry od V60 i włóż do ekspresu. ;)

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Maj 2025, 09:14:47 »
Właśnie nie jest to polecane, gdyż można narobić niezłego bałaganu...
Witam, witam i o zdrowie pytam!

Ramkan

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Maj 2025, 10:27:31 »
Używałem T90 od Cafeca w Aromfreshu, zagiąłem czubeczek, przelałem wodą, wszystko śmigało. :)

Offline Heniutek Mężczyzna

• Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Jx-Pro, C2, ODE, M01
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Maj 2025, 19:58:49 »
Przy drobno mielonej kawce za "mały" filtr od v60 02 niezbyt dobrze ułożony i trochę clogujacy odplyw w starym Philipsie skończyło się chlapaniem, błotem i przelaniem bokiem.
Można doszukiwać się przyczyn ,  że pewnie filtr był źle złożony, był grubszy, podwinął się , kawa była za drobno zmielona , bardzo możliwe że tak było.
 Także ja dziękuję za takie doświadczenia, do dziś pamietam ile miałem sprzątania w robocie i jeszcze ta przypalona kawa z fusami na płycie podgrzewającej dzbanek, bo ktoś próbował ratować sytuację  :hihihi:

Wiem że się da, w orea też można użyć filtra od v60, tylko po co?

Z V60 03 może by to trochę lepiej wyszło z dużym przelewem, ale nie będę już experymentował i brudził ekspresu.

Witam, witam i o zdrowie pytam!

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi