Reklama i zaangażowanie dźwignią handlu ;D
Pokazałeś pazurki. Moim zdaniem niepotrzebnie. Nigdy nie czułeś się zmęczony o 22,00 po całym dniu pracy ? Pewnie młody jesteś. Poczekaj...na Ciebie też przyjdzie kolej...Poza tym dla większości tu się wypowiadających jest to pewna forma spędzania wolnego czasu. Dla użytkowników komercyjnych, takich jak ja czy Michał jest to część pracy. A ta w tej sytuacji wydłuża się do późnych godzin nocnych. Przydałoby się więc niektórym więcej empatii i zrozumienia.
Wyspałem się, jestem w pracy a więc wracając do tematu...
Powtórzę za Michałem. Opis ekspresu i jego parametry można znaleźć na karcie towaru, do której podałem link. Dlaczego ten? Głównie dlatego że nimi handlujemy i nie mam co owijać w bawełnę.
Wstawialiśmy te ekspresy w wielu miejscach i klienci są zadowoleni. Jest ich dużo a więc nie będę tu wymieniał jednego miejsca. Jeśli k.klukowski podeślesz mi na priv lokalizację znajomego to ja w drugą stronę mogę podesłać lokal w danej lokalizacji lub w najbliższym sąsiedztwie posiadający taki ekspres.
Wymieniłem dwa ekspresy. Teraz dokładniejsza odpowiedź - dlaczego te ? Zacznijmy od modelu BAR 2GR Compact. Chodziło o ekspres 2GR do małego gastro w cenie do 9 tys. Spełnia on te wymagania a ponadto jest to ekspres wykonany w systemie MULTIBOILER. Posiada dwa niezależne od siebie układy grzewcze przy każdej z grup kawowych oraz niezależny od nich bojler na parę i gorącą wodę. Przy grupach kawowych są termobloki z elektronicznymi termostatami. Można pracować na jednej grupie kawowej a jeśli nagle pojawia się grupa osób do obsłużenia to można załączyć drugą grupę kawową i w ciągu 5 minut druga grupa jest gotowa do pracy. Może być załączona lewa grupa lub prawa grupa lub też obie jednocześnie. Do tego na każdej grupie kawowej można na termostacie ustawić inną temperaturę. Można więc tę samą kawę zaparzać na dwóch grupach w różnych temperaturach uzyskując różne efekty smakowe albo też zastosować dwa młynki i na dwóch grupach stosować dwie różne kawy. Jeśli z kolei mamy imprezę na której zaplanowane jest wydawanie tylko kawy "czarnej" to można nie włączać bojlera parowego. Przy takim systemie są spore oszczędności energii elektrycznej w lokalu. Jeśli chcemy jeszcze bardziej poprawić stabilność temperaturową podczas ekstrakcji kawy to można doposażyć termobloki w izolację termiczną. Tyle w skrócie na temat modelu BAR 2GR Compact.
Model BARISTA 2GR jest natomiast chyba (tu nie mam pewności 100%) jedynym w tym przedziale cenowym ekspresem w którym wszystkie elementy mające kontakt z wodą do celów spożywczych (pompa, grzałka, bojler) są wykonane ze stali nierdzewnej. Spełnia więc wymogi Dyrektywy Unijnej z 2015 r. Poza tym stal nierdzewna jest bardziej odporna na ewentualne zakamienienie a ekspres tak wykonany daje oszczędność 30% energii elektrycznej w porównaniu z innymi modelami. BARISTA 2GR ma pełny panel programowania z możliwością ustawienia preinfuzji oraz programem czyszczącym. Pompa rotacyjna to standard ale tu jest ze stali nierdzewnej. Do tego podświetlenie LED przycisków i tacki ociekowej plus uchwyty z drewna i dostępne 4 wersje kolorystyczne...