A napar ze skórki kawy może być ciekawy, ale gdzie można nabyć taką skórkę??Na przykład YouBean.pl i Cafe Silesia. W smaku przypomina kompot z suszonych śliwek z owocowymi akcentami, wiśni i dzikiej róży.
to musi dziwnie smakować
Dla mnie cascara smakuje jak wytrawny kompot z suszu o tytoniowych, wędzonych aromatach.Dla mnie to jest straszny smak. Nie piłem nigdy wcześniej czegoś tak ... no sam nie wiem. Już chyba tylko kawa forte ma gorszy smak. Natomiast dodając miód i kilka kropel cytryny wtedy odkrywany Cascarę na nowo. Poznajemy nowe smaki tylko kogo to zasługa cascary czy miodu malinowego w połączeniu z cytryną?
Mnie oprócz kawy chyba nic nie smakuje
Cascara od Gorana bardzo dobra. Ale dużo lepiej mi pasuje w Cold Brew - jest dużo mocniejszy napar.Potwierdzam cascara od Gorana jest bardzo smaczna (wg mnie kompot z suszu lekko kwaśnawy - pycha) i tak samo mi CB podchodzi z tego lepiej.
Jeżeli Ci smakuje, to jak najbardziej ok. Najczęściej stosuję 6 g cascary na 100 g wody.Te same proporcje i cold brew - zimna woda i na 6h do lodówki. Na lato super!
Jeżeli Ci smakuje, to jak najbardziej ok. Najczęściej stosuję 6 g cascary na 100 g wody.Te same proporcje i cold brew - zimna woda i na 6h do lodówki. Na lato super!
Bez żadnych dodatkow? I jaki wychodzi smak takiego gold brew?rewelacyjnie :D
Mi się najbardziej kojarzy z kompotem z suszu ale bez cukru, o mocno intensywnym smaku i lekko herbacianych nutach. Bardzo dobre.Jeżeli Ci smakuje, to jak najbardziej ok. Najczęściej stosuję 6 g cascary na 100 g wody.Te same proporcje i cold brew - zimna woda i na 6h do lodówki. Na lato super!
Bez żadnych dodatkow? I jaki wychodzi smak takiego gold brew?