forum.wszystkookawie.pl
Opinie, testy i porównania => Kawa => Wątek zaczęty przez: andy w 12 Wrzesień 2017, 16:34:00
-
Kawa:
[ You are not allowed to view attachments ]
Profil palenia: jasny pod filtr
Informacje o ziarnie:
Kraj pochodzenia: Burundi
Region: Kayanza
Gospodarstwo: Kibingo
Odmiana: Bourbon
Wysokość uprawy: 1672 m n.p.m.
Metoda obróbki: Pełna Myta
Zbiór: 2016
Data paletnia: 21/8/17
Cena: 32zł/250g
Palarnia/Sklep: Kaffe2009
Mielonka by Comandante na 25 kliku, 15g na ok 200ml wody w temperaturze ok 92-94 stopni, kawa parzona w AP (30 sekund preinfuzji, 30 sekund mieszania + 10 sekund nie mieszania :D i na koniec ok 25-30 sekund przeciskania)
Jak na razie to ciężko jest napisać co czułem pijąc ten cudowny napar. Na pewno coś słodkiego, przyjemne ciepło. Kawa jest tak rześka i słodka jak 19 letnia studentka biegająca nago po plaży :blue: :kwiat:
Z jednej strony urzeka cię takim ciepłym słodkim smakiem a z drugiej tajemniczością, która zostaje na języku i w gardle przez następne godziny... :uklony:
-
Podpowiem Ci.. ta tajemniczość to melon :)
-
Nie pomyliłeś się z ceną?
-
Opis poetycki ale wnosi tylko tyle, że piłeś taką kawę i Ci smakowała. To taka ciekawa sla innych informacja?
-
@lubusz no właśnie nie. Też byłem zdziwiony. Na stronie jest 10 zł większa. Mają jeszcze coś z Kostaryki i Etiopii w tej cenie.
@PanJesiotr dopiero zaczynam więc ciężko coś więcej napisać :P
-
Kawa jest tak rześka i słodka jak 19 letnia studentka biegająca nago po plaży
ta tajemniczość to melon
Słodka 19 latka i melony... Czy to Forum o kawię :mrgreen: :kawa:
-
Zapomniałem dodać, że chyba nie czuję w tej kawie goryczki :)
Dzisiaj walnąłem sobie dripa 300ml z 18g kawy. Mielonka 22 kliki i wyrobiłem się w około 3.5 minuty. Kawa bardziej rozwodniona, słodkość się aż przelewa.
Na koniec wyczuć można kwaskowatość? ???
Zdecydowanie lepiej smakuje z AP.