Wuja, pisząc o lepszej kawie chodzi mi o taką, która będzie prostsza w ekstrakcji. Parę razy dostałem różne kawy niby "pod espresso" z marketu. Moim zdaniem one są pod automaty, z kolby się z nich leje.
Więc jeszcze raz, weź świeżo paloną kawę z dobrej polskiej palarnii. Coś od MA, Euro Cafe. Jak uważasz, że nie warto, to Deskowy ma chyba jeszcze promocje na Arcaffe. Może być nawet Lavazza, byle z linii Pro.
Sitko podwójne. Doza, zacznij od 16 g. W C40 znajdziesz jedno ustawienie przemiału które pozwoli Ci uzyskać 32 g kawy z tej dozy w okolicach 30 sekund. Będziesz musiał modyfikować trochę dozę, bo regulacja C40 jest za mało dokładna. Jak wyjdzie Ci czas ekstrakcji 38 s, to zmniejsz dozę do 15,5. Jak 20s zwiększasz do 16,3, etc... Aż znajdziesz swój smak. Tyle.