Napiszę wprost - przeczytałem pierwsze 10 stron wątku i nie ma nawet wzmianki o tym, co mnie interesuje, dalej nie chce mi się czytać. Da się normalnie spienić mleko w jakimś naczyniu innym, niż dzbanek do tego przeznaczony? Moja próba spieniania dzisiaj skończyła się oparzeniem ręki, efektów w szklance żadnych. Mleko powirowało, trochę szklankę opuściłem, zaczęło mocno parzyć w rękę, zakręciłem zawór i odpuściłem. Coś tam się na wierzchu zrobiło, co przypominało pianę - ale bardziej interesowało mnie to, żeby się nie poparzyć. I zastanawiam się, czy jest w ogóle sens jakichkolwiek prób bez dzbanka do spieniania mleka. Największy problem w tym, że rurka w Basicu jest bardzo krótka... Nakładka coś pomaga, ale po przeczytaniu wielu postów tutaj o tym, jak ona przeszkadza, od razu ją zdjąłem.