Autor Wątek: Przesiadka na kolbę  (Przeczytany 7499 razy)

Offline GostRado Mężczyzna

  • Wiadomości: 5304
  • Ekspres: 》La MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》BRA cafetera bella 1tz/2tz 》FOREVER miss diamond 4tz 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》1Zpresso K-plus 》
Odp: Przesiadka na kolbę
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Sierpień 2021, 09:55:04 »
wiele ekspresów typu Gaggia Classic ma fabrycznie ustawione ciśnienie w okolicach 14-15 barów.
Fakt, będzie problem, dlatego gdzieś napisałem, że wespół z NPF-em kupić jakieś mieszadełko, wagę i jak już lepszy tamper, to od razu precyzyjny.
》tertium non datur《

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi