Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1526193 razy)

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 7056
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1500 dnia: 20 Listopad 2015, 18:54:22 »
Nieruszany zip, to jednak zamknięte w porównaniu do otwierane przez 7 dni.

Offline piomic

  • Wiadomości: 2588
  • Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1501 dnia: 20 Listopad 2015, 23:03:45 »
W dripie lubię świeżutkie. Nie tyle dla smaku co dla magii puchnącej preinfuzji i grzyba piany podczas zalewania. Bo smak uzyskam zawsze - w końcu kupuję u najlepszych.

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10559
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1502 dnia: 22 Listopad 2015, 09:01:02 »
Wszystkie indonezyjskie ziarna z wyspy Celebes, z upraw związanych z firmą Toarco są od początku w wielkiej promocji w naszym sklepie. Gdyby je odnieść do innych ziaren, powinny kosztować jakieś 200zł/kg.

Podobnie jest z kolejną piękną Kenią w naszym magazynie: Kirinyaga GAKUYUINI AA. Są te ziarna także u naszych krajowych konkurentów. Krótki przegląd ofert zastanawia... Ciekawe czy ktoś zdobędzie się na porównania co do jakości palenia? ;)
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2015, 10:18:08 wysłana przez Antonio »

Offline piomic

  • Wiadomości: 2588
  • Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1503 dnia: 22 Listopad 2015, 10:17:21 »


Ciekawe czy ktoś zdobędzie się na porównania co do jakości palenia? ;)

Musiałby mieć do czego porównywać, niewykonalne dopóki wszystkie paczki w domu i u znajomych mają to samo logo na etykiecie.  ;)

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10559
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1504 dnia: 22 Listopad 2015, 10:18:55 »
 :szampan: :kwiat:

Offline rolcyng Mężczyzna

  • Wiadomości: 119
  • Ekspres: Hario V60, FP, Phin
  • Młynek: Zassenhaus Record
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1505 dnia: 23 Listopad 2015, 18:13:17 »
Ta Kenia pojawiła się w sklepie już po tym jak złożyłem zamówienie, a pewnie bym zamówił. Dziś przychodzi paczka i co w gratisie? Kenia. Baaardzo dobra, chyba jedna z lepszych kaw jakie piłem od Was (mówię tak mniej więcej przy co drugiej Waszej kawie, ale co zrobić kiedy one takie dobre :hihihi: ).

Offline vini Mężczyzna

  • Wiadomości: 63
  • Ekspres: Kawiarka, Aeropress,
  • Młynek: Comandante
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1506 dnia: 28 Listopad 2015, 13:12:05 »
Świetnie mi się czyta ten wątek, wiele ciekawych informacji, jednoczenie też pojawia się u mnie pewien rodzaj obawy, czy znajdę i dla siebie jakas kawę, biorąc pod uwage, iż daleko mi do Waszych wyrobionych kubków smakowych. Czy mozeci mi polecić co powinienem wybrać na początek?

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka


Offline joonecky Mężczyzna

  • Wiadomości: 960
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1507 dnia: 28 Listopad 2015, 13:38:53 »
Weź kilka paczek singli po 250 g. Jak lubisz bardziej "konserwatywne" smaki, to możesz wziąć Brazylię. Ją polecam Kostaryki i Etiopie. Jak spróbujesz kilka różnych kaw, to będziesz wiedział jakie smaki bardziej Ci podchodzą.
Ja jeszcze nigdy się nie zawiodłem na singlach od Antonia, więc śmiało zamawiaj.

Offline vini Mężczyzna

  • Wiadomości: 63
  • Ekspres: Kawiarka, Aeropress,
  • Młynek: Comandante
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1508 dnia: 28 Listopad 2015, 14:23:18 »
Weź kilka paczek singli po 250 g. Jak lubisz bardziej "konserwatywne" smaki, to możesz wziąć Brazylię. Ją polecam Kostaryki i Etiopie. Jak spróbujesz kilka różnych kaw, to będziesz wiedział jakie smaki bardziej Ci podchodzą.
Ja jeszcze nigdy się nie zawiodłem na singlach od Antonia, więc śmiało zamawiaj.
Dzięki.
Zapomnialem napisać, że chodzi mi o espresso, ale pewnie z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjac, że jak ktoś pisze " na początek" to właśnie chodzi o taki ekstrakt

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka


Offline joonecky Mężczyzna

  • Wiadomości: 960
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1509 dnia: 28 Listopad 2015, 14:25:32 »
To też polecam te sigle. Antonio ma też sporo pysznych mieszanek (MA TOP RED, MA#, albo CIOCOLATO) :)

Offline SMaN

  • Wiadomości: 485
  • Ekspres: Kazak Rota, V60-02, Kalita, Aeropress (Prismo), Chemex
  • Młynek: C40Mk3 IH, Niche Zero
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1510 dnia: 28 Listopad 2015, 16:05:20 »
Ja myślę, że może zacząć od mieszanek z robustą, łatwiej je opanować i delikatniejsze przejście z marketówek niż trudna zabawa z szukaniem balansu w niektórych singlach.
Ariadna, Mefisto to dobre przykłady "łatwiejszych" kaw.

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1511 dnia: 28 Listopad 2015, 16:20:44 »
Weź kilka paczek singli po 250 g. Jak lubisz bardziej "konserwatywne" smaki, to możesz wziąć Brazylię. Ją polecam Kostaryki i Etiopie. Jak spróbujesz kilka różnych kaw, to będziesz wiedział jakie smaki bardziej Ci podchodzą.
Ja jeszcze nigdy się nie zawiodłem na singlach od Antonia, więc śmiało zamawiaj.

Z "pewną nieśmiałością" chciałabym wspomnieć, że single to przeważnie linia Synestezja :redface: Moja babcia miała na imię Antonina, ale to chyba niezupełnie to samo ..
« Ostatnia zmiana: 28 Listopad 2015, 17:03:18 wysłana przez Elka »

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 7056
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1512 dnia: 28 Listopad 2015, 18:49:29 »
A kiedy będą Synestezyjne oznaczenia na opakowaniach?

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1513 dnia: 28 Listopad 2015, 19:08:00 »
O to trzeba zapytać Antonia, bo logo Synestezji jest gotowe.  W sumie Antonio myśli o oddzieleniu Synestezji od Mastro, bo to zupełnie inna linia. Powoli dojrzewa też koncept czekoladowy Antonia.

No i stale szukamy "swego miejsca" :-). Trochę u nas ciasno, nie mówiąc już o tym że do gór daleko..

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10559
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #1514 dnia: 28 Listopad 2015, 19:35:39 »
Koncept czekoladowy... Eee tam. Trzeba najpierw stosowny piec wymyślić. Te kawowe na nic się tu nie zdają.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi