W kwestii nazwy, logotypu już chyba wszystko zostało napisane
Ale nieśmiało dołączyłbym również Wasze opowieści o kawie, smakach, kwaskach, itd. To one, szczególnie Elkowe, pomagają, (przynajmniej mnie) odczarować trudniejsze, jaśniejsze wypieki w ogóle. Posty na forum - rzecz dobra, ale rodzaj blogu, pamiętnika kawowego, albo - notatnika "on-line", dostępne od ręki z Waszego sklepu, może? Nie wiem...
Temat kwaskowatości uważam za rozprawiony na tą chwilę dla mnie. Kondensat postów na ten temat pozwolił utwierdzić moje domysły - dziękuję! Jestem z tych co właśnie odkrywają, że kwaskowatość nie oznacza obleśnej kwaśności, co więcej - jest jakby nierozłącznym elementem, albo nośnikiem (?) innych aromatów (i smaków), za którymi tutaj gonimy w kawie. Inna sprawa, że faktycznie nawet niewielkie błędy ekstrakcji (w espresso przynajmniej) prowadzą do napojów niepijalnych, gdzie aromaty owoców i kwiatów są przykryte bezmiarem trzech cytryn...
Zmieniając temat - czy mnie się wydawało, czy będzie blend "walentynkowy"? Jeszcze przed sobotą?