Właśnie przyszła do mnie paczka z Eureka Atom 65E uruchomiłem i mam wrażenie, że coś jest mocno nie tak. Po pierwsze jest ogromna retencja, wsypuję 20 gram wylatuje 7, ziarna nie chcą przelatywać nawet z tym blow up hopperem, odblokowuje się dopiero jak ustawię grubość taką, że espresso przelatuje w 10 sekund. Dodatkowo przy włączeniu młynka szarpie nim na boki, jest takie charakterystyczne bujanie. Nie pasuje mi to do sprzętu tej klasy. Ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi? Czy to jakieś uszkodzenie, czy to ja coś źle robię?
Poniżej trzy filmiki, próba przemiału z blow up hopperem, przemiał z hopperem pełnym który dochodzi do skutku dopiero bo zwiększeniu grubości i trzeci to espresso jakie wychodzi z tą grubością.
youtube.com/watch?v=sM5T4TGlQas
youtube.com/watch?v=gduCFe9PXKE
youtube.com/watch?v=7THCA7yq37g