Większość swoje chwali to też dodam, niedawno w sumie pisałem w innym wątku.
OXO Good Grips + filtry + ręczny młynek (najtańszy sensowny chyba Xeoleo lub Timemore już z PL)
French Press do spieniania mleka wcześniej podgrzanego (np. mikrofala)
Kawa do przelewów, ale dobra, ja próbowałem na kawie z mastroantonio.pl.
OXO wygodny, gotujesz wodę i wlewasz, nie musisz mierzyć temperatur, bo woda najpierw trafia do pojemnika OXO.
Mała waga też by się przydała.
Tak były opinie, że z przelewu słabe cappuccino. Też mi się tak wydawało, póki nie spróbowałem, dla żony brak zmian na gorsze.
Bardziej kwaskowa kawa z przelewu o dziwo fajnie łączy się ze słodkim mlekiem (przy spienianiu mleko robi się słodkie). Dla początkujących też dodatkowy plus bo mamy duuuuuuże cappuccino/latte (jak zwał, tak zwał
)
Mimo posiadania odpowiedniego ekspresu pijam taką kawę (nie jestem amatorem czystych przelewów bez dodatku mleka)
W 400zł zamknąłbyś się z taką inwestycją.