Ostro. udało sie dostać, czekając tylko 15- 20 minut (przyszliśmy przed otwarciem), nie wszycy mają tyle szczęścia.
O godzinie 12ej, było przed wejściem około 30-40 osób.
Próbowaliśmy kilkakrotnie w ciągu 2-3 dni przechodząc obok, bądź zerkając będąc w "pobliżu", zawsze zastawała nas kolejka około 20- 30 osób na zewnątrz i więcej + stoliki zajęte.
Przyczynił się do tego pewnie długi weekend, oraz Jarmark, ale ponoć w "sezonie" już tak jest.
Pizza bardzo smaczna, ciasto zjawiskowe.
Nie wzieliśmy Neapolitany, więc ciężko się odnieść do placków jedzonych w innych miejscach, zazwyczaj bierzemy jakieś "wymyślne" i tak było tym razem.
Wzieliśmy jedną "sezonową" Ostro. z rwaną wieprzowiną, sosem jak dla mnie musztardowym, z marynowaną cebulką, oliwkami i świeżą kolendrą, choć miał być majonezowy sos (może to coś na wierzchu?), albo nie zrozumieliśmy obsługi?.
Drugą wzieliśmy "Carciofo" z karczochami, rozmarynem, prażonym czosnkiem i san
Marzano ,oraz oliwkami.
Nafutrowaliśmy sie mocno, brzegi super wyrośnięte, ciasto cienkie dopieczone.
Jak na nasz gust mega, choć teraz wziąłbym bardziej klasyczną pizzę, mało było czasu i zdaliśmy się na Pana, takie pizze Nam polecił i zamówiliśmyvna szybko, żeby nie czekać następne 30 minut na zamówienie.
Na pewno miejsce warte odwiedzenia, może nie w sezonie...
Ah przed wejsciem jest info z zeszlego roku 2022, o tym że byli na 28? miejscu , na tę chwilę jest miejsce 34, więc tendencja jakby spadkowa...
Edit.
Stracciatella z Ciao A Tutti (Niepodległości):