@Szczympek Też piłem ten Laos i w przelewie niestety węgielek :/Szkoda, bo czuć, że surowiec bdb. Dzięki za opinię
Po dłuższej zajawce na Tabi chyba mi przechodzi i będę polować na dobry Pink Bourbon. Jak trafi się jakiś warty uwagi, to może uda się zrobić porównanie washed vs natural z tą samą odmianą. Nie jest to jednak takie proste znaleźć coś sensownego, żeby można było dorzucić wiecej worków do tej samej dostawy i mieli również bdb Pink Bourbon.
@Koziołek Hej!
Ostatnie wejścia nowości na stronę mają jakiś nagły zwrot akcji (miesiąc temu i u teraz) i to co pierwotnie planujemy okazuje się, że z początku działa a po tygodniu już nie np. zanik oczekiwanej kwasowości, rozjazd smaku w próbkach od importera i w rzeczywistości na dużym piecu lub coś ostatecznie nie będzie lepsze w przelewie a espresso. W związku z czym nie chcę nic obiecywać, póki nie będziemy pewni, że coś działa na 100%. Tak się czasem zdarza i reagujemy na te wydarzenia spontanicznie chcąc oddać Wam w pełni działający profil. Testy obecnie są bardzo intensywne.
Będę też chyba zmieniać tryb wrzucania nowości. Przeważnie działo się to jako "wszystko na raz". Jest to niezwykle czasochłonne i zdarza mi się kończyć pracę nad ranem. Także prawdopodobnie od tego miesiąca będę po prostu wrzucać codziennie 1-2 kawy jako nowości. Jak już będzie wszystko gotowe, to zostanie wysłany newsletter. Jest mnóstwo pracy przy wrzucaniu nowości - informacje od importera, karty informacyjne, dopracowywanie profili palenia, parzenie po kilka razy na różne sposoby, okazjonalna grafika, czasem dodatkowo zdjęcia do miniaturek np. akcesoria, czekolady. mieszanki. Przeważnie jest minimum 6 nowości ( także informacje od importera do przetworzeniax6, karty infox6) ogarnąć wszystko w jeden wieczór jest niezwykle ciężkie mimo przygotowań przez kilka wieczorów z rzędu
Dla własnego zdrowia i samopoczucia muszę tutaj coś zmienić, bo obecne rozwiązanie jest czasowo bardzo niekorzystne i jestem pewien, że pojawi się Wasze zrozumienie
Na stronie jest już dostępny
Honduras Marcala z mytej obróbki w wersji do przelewu i espresso. Klasyczna, uniwersalna, słodka propozycja.
W nastepnych dniach możecie spodziewać się:
Panama Lerida anaerobic - przelew
Nikaragua Matagalpa Community - espresso, przedostatnia kawa z dostawy od Gold Mountain Coffee Growers. "Wisienka na torcie" czeka jako ostatnia
Tanzania Yetu Tamu AA - espresso
zupełnie nowa
mieszanka POP -
sezonowa do espresso na okres-wiosna-lato, mix Etiopii, Nikaragui i Brazylii. Lekka, słodka, łatwa, przyjemna i w przystępnej cenie.
Mam jeszcze 2 przelewy, których nie jestem pewien, dzisiaj zostały wypalone "na nowo" i muszą swoje odczekać do piątku
Jak wszystko smakuje będę w stanie powiedzieć w piątek, bo jeszcze nie wszystko gotowe. Do piątku wieczór wszystko powinno znaleźć się na stronie.
Dziubiemy jeszcze przy kanale na YT z krótkimi, łatwymi do przystwojenia i skondensowanymi pod względem wiedzy poradnikami parzenia. Całość powinno udać się zmontować również jakoś do piątku. Filmy po 2-3 minuty, za każdym razem inna lokalizacja lub inne tło, inny metoda zaparzania. 80% filmów była nagrywana jeszcze w UK 4 lata temu, dokręcaliśmy w tamtym tygodniu jeszcze dwa zaparzacze. W sumie będzie około 10-ciu krótkich poradników. Filmy są zrobione maksymalnie profesjonalnie - na tyle, na ile potrafi to zrobic zupełny amator także profesjonalista znajdzie tam niedoróby jednak najważniejsze, żeby dobrze się oglądało i przekaz trafił do zainteresowanego.
Także jak widzicie - szykujemy dużo nowego i wszystko powinno znaleźć się na swoim miejscu do piatku wieczór.
Pozdrawiam,
Paweł