Nie wiele czasu zostało do świąt Bożego narodzenia, już powoli kończy nam się ten rok. Za oknami pięknie i wszystkich nas ogarnia przedświąteczna euforia. Jakie kawy możecie oczekiwać u nas na koniec tego i początkiem nowego roku?
Kawy, które nam się kończą:
Duże gwatemalskie ziarenka Pacamara z plantacji Isnul
Brazylijski mikrolot z kontrolowaną fermentacją Capoeira
Natural Shwe Yi Mon z Myanmaru.
Co nowego znajdzie się na półkach?
Do brazylijskiej Caramelo z plantacji Paraiso i Las Morenitas z Nikaragui, do sekcji espresso dołączy Kolumbia Finca PalMichal Genova.
W przelewach jeszcze w tym tygodniu pojawią się:
Nikaragua finca San Antonio Parainema Anaerobic I Peru Sól&Cafe Fredesvinda Vasquez Romero mikrolot Organic*. Do filtrów szykujemy jeszcze Etiopię Hunda Oli washed, Kolumbię Esperanza Mandela natural* i Kenię Bungoma AB z tradycyjnej podwójnej fermentacji.
* Fredesvinda Vázquez Romero z Cooperativa Sol & Café de Cajamarca, zajęła pierwsze miejsce w konkurencji microlotow w konkursie Taza Dorada Peru w 2021 roku z oceną 89,34.
Czas pracy palarni w czasie świąt.
Paczki będziemy wysyłać jeszcze w środę 21.12, a jeśli ktoś bardzo się uprze, to i 22 grudnia, ale bez gwarancji że kurier dostarczy na czas. W czwartek pracujemy do godziny 14:00 a w piątek, 23 grudnia, palarnia będzie nieczynna.
Do pracy wracamy we wtorek, po świętach i pracujemy normalnie do piątku 30.12., do godziny 14:00.