Decyzja podjęta, zamiast Jury automatu kupiłem kolbę i młynek
Pierwsze zapięcie kolby Silviii - zero kropelki
Pan z Coffeesite doradził by zmielić kawę na ustawieniu 2/50
3 dni później
Miele na ustawieniu (Rocky SD) 12/50. Kawa Pellini Espresso Bar.
Wydaje się być tłusta i mocna. Daje niezła creme.
Jak zmiele 11/50 to dla ekscytacji 25 sek ledwo wychodzi 30g przy 16g kawy.
Wiec Miele 12/50. Przy ekscytacji 30 sek wychodzi Ok 60g przy 16g kawy. Creme
Super i smak wydaje się być dobry.
Jeden stopień różnicy ma młynku i taka różnica w ekscytacji! Wow
Ubijać się jeszcze uczę, po czym poznać ze za
Mała doza kawy? Do granicy Oznaczonej w standardowym sitku wychodzi mniej niż 15g kawy.
Przy najmniej tej tłustej mojej.
Ten tydzień to nadal testy espresso. Staram się tez kontrolować temp i
Robić temp surfing.
Za tydzień zabieram się za mleko.