forum.wszystkookawie.pl
Opinie, testy i porównania => Ekspresy kapsułkowe i przelewowe => Wątek zaczęty przez: oskarosi w 18 Kwiecień 2019, 07:02:19
-
Cześć
Mam taki problem, posiadam m.in. jeden z prostszych ekspresów na kapsułki Nespresso Krups Inissia.
Od ostatnich kilku kapsułek kawa wychodzi ochydna, bardzo kwaśna, nie da się tego pić.
Gdzie szukać problemu , od czego zacząć? Wiadomo sprzęt ma już kilka lat...
Kapsułki są te same-sprawdzone nieprzeterminowane , do tej pory jako tako smakowały... wiadomo bez porównania dla mnie z ekspresem automatem którego używam na co dzień Nivony :) no ale ... :) Nespresso szkoda mi wyrzucić do śmietnika i wstawiłem go na weekendy do teściów.
-
Kwaśno to zimno. Prawdopodobnie spadla temperatura ekstrakcji.
-
Jak zawsze ekspres warto odkamienić. A że podrążę mimo wszystko temat kapsułek. Zkwaśniało w tej samej serii kapsułek którą miałeś w domu czy nowej dostawie?
-
Zrobiłem proces odkamieniania i nie zmieniło to niestety okropnego gorzko-kwaśnego smaku kawy.
Kapsułki mam końcówkę z dwóch serii - jacobsa i davidoff na obu mam to samo.
Chyba to koniec przygody z tym ekspresem :(
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk